| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | dimecres, 27 de maig de 2020

  Homelesades

El fòrum d'aquesta setmana torna a venir inspirat pel llibre que rebrà a casa el millor missatge: el recull de narracions "Homeless" de l'escriptor i enigmista Pau Vidal. Els personatges de "Homeless" viuen la destrucció de la Barcelona vella com un crim de lesa humanitat i, alhora, ho expressen amb una llengua tan vivaç que el lector tendeix a aixecar-se de la cadira tot cridant visques. A la segona narració, que duu per nom "El xalet del moro", sentim la vèrbola increïble d'una meretriu que tendeix a cometre tota mena de malapropismes. Parla d'ornaments com ara "sensefes" i "barbarescos", s'espanta amb malalties com la "gorronea" o la "sílfides", vol anar a reposar a "balenaris" per submergir-se en els "llacufis" i presenta un esperit certament "sindilista" a l'hora d'enfrontar-se a aquell poema "La Paca Cega" tan lloat pels "protothoms". Si el personatge de Sheridan Mrs. Malaprop va engendrar els malapropismes, la meretriu de Vidal mereix inaugurar una mena d'homelesisme. Us demanem malapropismes homelesístics, reals o inventats. La millor aportació s'endurà un exemplar del llibre que inspira aquest fòrum: "Home les" de Pau Vidal. El guanyador el rebrà a casa per gentilesa d'Edicions Empúries i de la libreria virtual llibres.com.
----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter
Aportacions al fòrum:

# Anònim
Un que es dedica a escriure anònims de mala ganya, és tan poca-pena que bé es pot dir que és "un anònim en pena".
Estràmpol isard
02/04/2003 02:15# Dibuixos animals
Mai més ben dit: "dibuixos animals".
Estràmpol isard
02/04/2003 02:14# Una àvia que sabia el que deia
La meva àvia coneixia la història: ja parlava de la "pesta borbònica".
Estràmpol isard
02/04/2003 02:12# VAGINADES
Ma mare, parcialment sorda i dislèctica, profereix lapsus linguae amb una facilitat commovedora. Alguns dels més reeixits han estat:

-He demanat formatge del SEMENTAL (emmental) a CA BRAVO (Caprabo) i tothom s´ha posat a riure.
-Com està el seu marit senyora XIBECA? (la sra. Ciriaca devia tardar dies a refer-se).
-Els Reis han dut al Josep una MONTALBÁN (mountain bike)
-No perdis l´ALTOBÚS que hauràs de fer ALTO-STOP.
-Ja has fet la declaració d´AGENDA?
-No m´agrada gens aquesta sèrie d´ESTÀRTER (Star Trek).
-EL CAPONE va ser un HÀMSTER de debò?
-CERDANYA és aquella illa on parlen català?
-L´antònia té GASTROFÒBIA i no agafa EL SENSOR.
-Això que dius són VAGINADES (bajanades).
-Els GLOBOS rojos, PALMA (de Gran Canària), LA DIANA GIL...
Va tenir una bona mestra ma mare, doncs l´àvia insistia sempre que volia anar a la platja D´ANDORRADEMBARRA (Torredembarra), que la trobava sempre molt polida i assolellada.
Joan Ramon
02/04/2003 00:28# Sin pescado en la cocina
Que trist. Acabo de recordar que de petit formàvem a l'escola abans d'entrar a classe, i el capellà cridava ben fort "Ave María Puríssima" i tots havíem de respondre "Sin pecado concebida". Doncs bé, els innocents nens de 6 i 7 anys ja dèiem "Sin pescado en la cocina". Suposo que és com allò de la mili, que en comptes de cridar "Viva" els soldadets criden "Birra"
toni
01/04/2003 23:36# La Seu de Mallorca
Ni més ni menys. Un home va anar al metge i en tornar va dir que estava malalt de "la basílica balear". Interrogat el metge, va aclarir-nos que l'home tenia una afecció de la vesícula biliar.
toni
01/04/2003 23:33# Beneïda dièresi, o era beneita?
I allò de "Beneit és el fruit del vostre sant ventre" i "l'aigua beneita"...
lídia
01/04/2003 20:26# Ara va de porcs...
Entre moltes d'altres:
"Aquest noi és uns granberro", (per gamberro).
Iaia Antònia dixit.
Mariona
01/04/2003 20:16# Dos grans clàssics...
Aquestes dues 'homelessades' estaven molt exteses i eren d'ús relativament comú, perquè les he escoltat a més d'un poble. La primera era la 'comprativa', és a dir, la 'cooperativa', on, a més de vendre la collita que fos, també s'hi podien, i s'hi poden, comprar productes bàsics a més bon preu, a vegades els que fa la mateixa 'comprativa'. I la segona la 'graciosa', la beguda que acompanya molts àpats i que, amb les seves bombolletes i pesigolles a la gola, els hi davia semblar fins a cert punt 'graciosa' als nostres avis.
Lluís
01/04/2003 18:20# Mossèn sinyor
Es va trencar el "femus", i lo "sinyor" metge el va enviar a l'"aspital", on lo "sinyor" metge li va donar una "indicció". Però no hi va haver res a fer: es va morir,i li varen fer l'"astòpsia". Això sí: va tenir el privilegi que els sants sagraments els hi "mossèn sinyor" (és a dir,el bisbe, monsenyor).
Estràmpol isard
01/04/2003 15:09

« Anterior | Següents »
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.