Llegir el meu correu:
@correu.vilaweb.cat
Crear un compte nou
Cercar notícies anteriors
Cercar per dates
| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Anar a portada | Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes |


 ESPECIAL RAMON BARNILS


+ Judit Sala, Ramon Barnils, Eliseu Climent i Assumpció Maresma
El periodista i professor universitari Ramon Barnils, nascut a Sabadell l'octubre del 1940, va col·laborar en nombrosos mitjans de comunicació en llengua catalana, entre els quals hi ha la revista El Temps i Catalunya Ràdio, i va impulsar, al començament dels anys 80, el primer servei de notícies en català a l'Agència Efe.
En el vessant radiofònic, són destacables les seves col·laboracions en programes de Catalunya Ràdio com "El lloro, el moro, el mico i un senyor de Puerto Rico" i "El mínim esforç". Últimament, havia col·laborat en la tertúlia radiofònica "Postres de músic". El seu estil crític amb la societat dominant es va plasmar, també, en escrits als diaris Tele/Exprés, El Correo Catalán, El Món, El Be Negre, l'Avui, El Temps, el setmanari Presència i, més recentment, La Vanguardia i El Mundo. A l'Avui va ser l'impulsor, el 1987, del setmanari satíric Ahir.
També va dirigir la revista de la CNT Solidaritat Obrera i va ser autor i traductor de diversos llibres, entre els quals La torna de la torna (1984), sobre l'assassinat de Salvador Puig Antich. El seu últim llibre ha estat "Història crítica del Barça" (1999), que va va presentar en aquest xat de VilaWeb.
En l'àmbit de la docència, va ser professor de redacció periodística a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònonoma de Barcelona (UAB) entre el 1976 i el 1985.
 
 EL LLORO
Ramon Barnils, juntament amb Jordi Vendrell i Quim Monzó, va ser un dels protagonistes de l'històric programa de Catalunya Ràdio "El lloro, el moro, el mico i un senyor de Puerto Rico". Des de VilaWeb podeu escoltar un d'aquests programes, en què entrevistaven Joan Rigol, punxant aquest enllaç i en aquest altre.

 EL CORREU
La família ha decidit obrir un compte de correu, a través del qual podeu expressar els vostres records sobre en Ramon.

 ALGUNS ARTICLES
Algunes de les col·laboracions de Ramon Barnils a la premsa es poden trobar a Internet. És el cas, per exemple, d'aquests articles publicats a l'edició catalana del diari El Mundo: ' Major "Tisner"', "Una de polonesos" i "Amèrica i nosaltres". També podeu consultar aquesta entrevista que li va fer el Diario de Mallorca.

 A LA PREMSA
El ressò de la notícia a la premsa del país:

Mor als 60 anys el periodista Ramon Barnils
(Avui)
Un home lliure (Avui)
El periodista Ramon Barnils fallece a la edad de 60 años (La Vanguardia)
Fallece el periodista Ramón Barnils (Levante)

 EDITORIAL
Des d'aquest enllaç podeu accedir a l'editorial "Adéu al mestre", publicat per VilaWeb amb motiu de la mort de Ramon Barnils.

 

 

 

Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000
Posa VilaWeb a la teva pàgina. Control d'audiència per OJD.