Opinió

 

1/88>

Vicent Partal

06.03.2007

Ja ens tenen enganxats

La convocatòria de la manifestació de dissabte per Rajoy i de les concentracions que volen dur a terme divendres ja ha fet saltar totes les alarmes. La indecència moral del PP és tan gran que crida la indignació. Però la indignació porta a la defensa dels agredits amb tergiversacions i manipulacions, és a dir del PSOE. I a nosaltres, a partir d'ací, ens tenen enganxats, una vegada més. Ho deia amenaçadorament Carmen Chacón aquest cap de setmana: els catalans han de saber que no hi haurà cap més president com Zapatero. I és veritat que, al costat de la banda de Rajoy, Zapatero sembla presentable i tot, però ja ens han enganxat ben enganxats...

No hi ha millor carta de presentació per a Zapatero i companyia que aquest PP. La seua radicalitat és d'una dimensió tal que fa por. Aquests dies qui més qui menys pensa (reconeguem-ho, ho pensem en privat i en silenci) que aquest PP, si fórem al 1936, es posaria en favor de Franco i no dubtaria gens a sumar-se a la insurrecció. I és que els tics guerracivilistes són cada dia més descarats al Partit Popular, però sobretot i molt especialment a la ràdio-dels-mil-turons dels bisbes, a la gaseta conspirativa per excel·lència de la premsa europea, a l'entorn 'manolo el del bombo'.

L'espectacle que interpreta amb precisió d'orquestra simfònica el PP és tan aberrant, tan groller, tan poc europeu, tan crispat, tan escassament democràtic que clama al cel. I aleshores el mal, el mal de fons, és que fa bons els Zapateros de torn. Des de la perifèria domada i espantada assistim perplexos a l'onada de violència 'rojigualda' i ens torna la por. Hem de salvar Zapatero, que vénen els bàrbars!

I ja ens tenen enganxats.

Editorial