–Què és +VilaWeb, què és el servei de subscripció de VilaWeb?
Per a poder fer un diari de qualitat i amb incidència social, cal que tingui una base econòmica forta. Per aconseguir-ho, amb la publicitat no n'hi ha prou i calen subscriptors. Els subscriptors són importants, a més a més, perquè aporten una visió de la realitat i un contrast informatiu que resulta molt enriquidor per a la redacció. El servei de subscripció de VilaWeb és, doncs, en primer lloc una mostra de compromís amb el projecte informatiu del diari, per reforçar-lo, però també un suport econòmic clau, per fer-lo possible cada dia.

–Què implica ser subscriptor de VilaWeb?
Ser subscriptor de VilaWeb és sobretot un gest de suport al periodisme independent, crític i compromès que VilaWeb practica des del 1995. Amb la subscripció a VilaWeb es pot gaudir de tot de serveis que procuren al subscriptor una experiència informativa molt més intensa i una relació especial amb la redacció. Però el fet determinant és la voluntat de donar suport al diari i a la informació que presenta. Fent-vos subscriptors de VilaWeb feu possible l’existència de VilaWeb i que centenars de milers de persones el puguin llegir.

Per a VilaWeb és important de remarcar que la informació ha de ser oberta i igual per a tothom. El nostre compromís social no ens permet d'admetre que qui pagui més tingui una informació millor. Ara, respectant aquest principi, sí que podem agrair la generositat dels subscriptors presentant-los una experiència diferent i més rica.

–Quin preu té ser subscriptor de VilaWeb?
Bàsicament, els subscriptors poden ser adherits o col·laboradors. Els adherits paguen 60 euros l’any, mentre que els col·laboradors en paguen 120. També es pot optar per fer pagaments trimestrals. Es pot pagar amb targeta de crèdit, amb domiciliació bancària o per mitjà de PayPal. Els estudiants també s'hi poden subscriure a un preu especial. I si voleu ajudar-nos amb una quantitat superior a l’establerta podeu ser Protectors de VilaWeb.

–Quant dura la subscripció?
La subscripció té una durada d’un any.

–On puc consultar els dubtes que pugui tenir sobre la subscripció?
Tots els dubtes, de qualsevol mena, us els resoldrem per dues vies. Per correu, si ens escriviu  suport@mesvilaweb.cat. I per telèfon, si telefoneu al 934 426 439.

–Si ja sóc subscriptor, què he de fer per accedir a aquests serveis?
Després de fer la subscripció en aquesta pàgina us arribarà un correu amb el vostre nom i contrasenya. Per accedir als serveis de subscripció només cal que us identifiqueu en la pàgina d’accés a +VilaWeb o des de la portada del diari, on diu ‘Inici sessió’, fent servir aquest nom i aquesta contrasenya.

–A quins serveis tinc accés com a subscriptor?
Hi ha dos formats bàsics de subscripció: adherits i col·laboradors. Els adherits tenen els següents serveis:

 1. El diari de demà. Tots els membres de +VilaWeb poden llegir cada dia, a partir de les deu del vespre, el contingut del diari que la resta de lectors no llegiran fins l'endemà. El trobareu cada vespre a la portada del diari, en una placa de color blau titulada 'El diari de demà'.
 2. VilaWeb Paper. Cada dia a les deu del vespre rebreu l'edició de VilaWeb en format pdf, pensada per ser impresa a casa o per a ser llegida en pissarretes, mòbils o ordinadors. Aquesta edició, que anomenem 'VilaWeb Paper' no surt el dissabte ni durant el mes d'agost. Amb VilaWeb Paper pretenem recuperar el bo i millor del diari tradicional, però adaptant-ho a la realitat d'avui. Reivindiquem el context i l'atenció com una part essencial de la qualitat informativa. Per això cada vespre us oferim aquesta versió de lectura reposada per entendre el món i tot allò que ens passa.
 3. Xarxa VW. Podreu participar voluntàriament en aquesta xarxa social interna, on només hi ha subscriptors de VilaWeb. Funciona de manera semblant al Facebook però no és pública ni accessible a ningú que no sigui subscriptor. Hi podeu posar comentaris, crear grups, enviar missatges, participar en xats i, en general, relacionar-vos lliurement amb la resta de subscriptors del diari. Per a participar en la Xarxa VW, primer heu d'activar el vostre usuari. La primera vegada que aneu a la Xarxa VW, un botó us demanarà d'activar-la i ja no ho haureu de tornar a fer. Un​a vegada​ ​hàgiu activat el vostre usuari, quan feu un comentari ​en una notícia també es publicarà automàticament al mur de la Xarxa.
 4. Comentaris a l’editorial i a les notícies. Podreu afegir comentaris propis a totes les notícies i articles. Tanmateix, aquests comentaris només els podran llegir els subscriptors. El públic general no els veurà. Després de l'experiència de tots aquests mesos en què hem publicat els comentaris dels membres de +VilaWeb a l'editorial, considerem que serveixen per a reforçar la comunitat de subscriptors. Per això pensem que el servei es pot ampliar, sense contradir la política tradicional del diari de no permetre que els lectors, indiscriminadament, facin comentaris de les notícies.
 5. Eina d'adreces d'interès. Amb aquesta eina podeu desar en un espai personal de la web els articles que trobeu interessants, com una mena d'adreces d'interès, per poder-los recuperar quan vulgueu d'una manera senzilla.
 6. Hemeroteca de portades. Tindreu accés a totes les informacions publicades els dies anteriors, en una espectacular hemeroteca de portades.
 7. Actes per a subscriptors. Podreu participar en actes exclusius per als subscriptors del diari, tant a la redacció com en més espais públics, i rebreu informació de tots els actes que es fan a l'Espai VilaWeb.
 8. Descomptes a la Botiga. Podreu obtenir descomptes especials sempre que compreu un producte a la botiga de VilaWeb.
 9. Assemblea de Lectors. Esteu convidat a participar en l'Assemblea anual de lectors de VilaWeb, que es fa cada any, amb sessions a Perpinyà, Barcelona, València i Palma.
 10. Publicació d’un bloc. Tots els subscriptors podeu obrir un bloc dins VilaWeb, on podeu publicar lliurement tot allò que vulgueu.
 11.  

  A més de tots aquests serveis generals, els col·laboradors tenen també dos serveis especials més a la seva disposició:

 12. Llegir VilaWeb sense publicitat. Com a membre col·laborador, a més de tots els serveis anteriors, també podreu llegir el diari amb un disseny completament net, sense publicitat ni res que no sigui la informació estricta. Aquesta funcionalitat és disponible tant en l'ordinador com en els mòbils i tauletes.
 13.  Grup de Whastapp amb el director de VilaWeb. Tots els col·laboradors poden participar en un grup privat de Whatsapp en què també hi ha el director de VilaWeb, per comentar notícies, avisar de fets o suggerir informacions.