| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | dimecres, 24 d'abril de 2024

 QUIMI PORTET


UN TAST DEL NOU DISC DE QUIMI PORTET 'LA TERRA ÉS PLANA'

El diari Avui i VilaWeb avancen un tast del nou disc de Quimi Portet. El proper 20 de setembre sortirà al carrer el nou treball, de moment però, us convidem a veure'n quatre clips casolans. Portet també ha posat a la venda el single 'Rius de Babylon', que ja és a les botigues.
'La Terra és plana' és el cinquè disc de Quimi Portet en solitari en què ofereix vint temes inèdits, que no deixen de banda el particular univers irònic conreat a bastament des que va trencar la relació amb Manolo García a El Último de la Fila, ara ja fa sis anys. Lluny de l’iniciàtic 'Persones estranyes'(1987) i més comparable a 'Hoquei sobre pedres' (1997), 'Cançoner electromagnètic' (1999) i 'Acadèmia dels somnis' (2000), el nou disc presenta una acurada producció poc carregada d’efectismes en què Portet deixa entreveure un punt malenconiós en la música més enllà de l'humor que imprimeix en les lletres.
Quimi Portet ha dedicat prou esforços a la part literària del treball, però donant alhora pes al que ell anomena reverència pel so. El més clar d’aquests elements és el primer single, a la venda des del mes de juny, que inclou dos temes, 'Rius de Babylon', la versió en català del clàssic de Boney M amb la col·laboració d’Albert Pla, i 'Francesc Pujols', l’homenatge de Portet a un dels seus referents vitals, el filòsof que va assegurar que els catalans anant pel món ho tindrien tot pagat.
Per al segon single, que sortirà en paral·lel al disc, les cançons escollides són 'La Terra és plana' i 'Àfrica 11 de la tarda'.


Avançament audiovisual
Els quatre clips que us oferim han estat elaborats per Quimi Portet a casa seva amb la participació de diversos amics. 'A mi els clips no m’agraden, tret d’algunes excepcions com els que firmen Coppola o Spike Jones, perquè se solen fer de bona fe, però el resultat entra en una ortodoxia avorrida', assegura Portet. Per això la intenció dels vídeos és la de fer una interpretació en el mateix to en què s'enregistra. I és que Portet quan era petit volia ser músic, i no actor de video clip, ha dit Portet.

Retorn als escenaris
A la tardor, Quimi Portet té previst de torna als escenaris, després de cinc anys. L’estrena absoluta serà a la capital d’Osona per partida doble els pròxims 14 i 15 d’octubre, si bé abans, el 16 de setembre, ja es farà una presentació reduïda del disc per a periodistes i amics al Casino de Vic. La intenció de Portet en els disset concerts programats és oferir un espectacle en recintes d’aforament mitjà, entre els quals destaquen les dates confirmades de Lleida, el 22 d’octubre, Terrassa, el 30 d’octubre, Reus, el 6 de novembre, l’Hospitalet de Llobregat, el 12 de novembre, Tarragona, el 19 de novembre, Manresa el 26 de novembre i Barcelona, 2 de desembre. La gira, bona part de la qual està lligada al circuit Ressons, s’acabarà el 16 de desembre a Sabadell. Un dels concerts més esperats, el de Barcelona, es farà a L’Espai, on Portet gairebé coincidirà en el lloc i el temps amb el final de l’última gira que va fer el 1999 amb tres concerts de 'Cançoner electromagnètic'.


A VilaWeb us avancem els quatre clips que a partir del mes de setembre seran disponibles en la renovada web oficial del músic. També els podeu veure a la web de Música Global.



VIDEOCLIPS:


Rius de Babylon.

Francesc Pujols, pas-doble surrealista.

La Terra és plana.

Àfrica 11 de la tarda.










 
 AVUI A VILAWEB...

Palma, a punt per a la revetlla de Sant Sebastià

El llibre digital català a la recerca de mercat

La flama de la llengua catalana continua viva a Prada de Conflent
----------
+ Anar a portada



   
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000