| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | dissabte, 20 d'abril de 2024

 XERA!: ESPECTACLE TOTAL

Joan Reig (bateria dels Pets), Titot (cantant de Brams), David Rosell (guitarra de Brams i Dept), Carles Belda (acordió de Pomada), Pep Toni Rubio (xeremeier de Música Nostra) i Marcel Casellas (contrabaix de Casellas Sextet Folk) són els músics que integren el grup Mesclat. Una formació eclèctica no només en el títol, sinó també en la procedència dels músics: des del rock més combatiu fins al folk, amb laq intenció de crear un so propi i original.

Els sis músics s'han proposat d'obrir un forat en la història musical d'aquest país amb l'espectacle Xera! Un espectacle de més de quatre hores de durada que aplega diverses disciplines artístiques: a banda de diversos estils musicals, també hi ha el teatre, la rapsòdia i les projeccions. Tot amb un missatge ben clar: demostrar que és possible de fer espectacles de qualitat i divertits vinculats als paràmetres de la cultura fugint de la submissió mercantilista de la cultura global. És per això que Xera! es pot considerar com un espectacle total, tal com s'hauria dit durant el modernisme català.

Xera! es representarà set voltes a diversos punts de la geografia del país: Manacor, Calella, Pedreguer, Valls, Bao, Manresa i Almacelles. L'espectacle tindrà un esquema similar a totes les viles, amb un concert de Mesclat, la interpretació de l'obra de teatre 'Homes i no', de Manuel de Pedrolo, interpretada per una companyia local, i una lectura poètica. Ara bé, a cadascuna de les viles, s'hi incorporaran artistes locals. Així, a Manacor (25 d'abril), els espectadors podran veure els Xeremeiers Xeroquis, la banda de Capdepera i els cantautors Biel Majoral i Joan Bibiloni. A Calella (2 de maig), hi haurà els rapsodes del grup Toc d'Art, els grallers de Restos de Sèrie, la banda AG Musical del Maresme i els cantautors Jaume Arnella i Jordi Batiste. A Pedreguer (9 de maig), es podran veure els dolçainers Sonadors de la Guaita, la banda Els Vents de la Vall i els cantautors Feliu Ventura i Óscar Briz. A Valls (16 de maig), hi haurà el grup de teatre i de rapsòdia Llops Teatre S/F 87, la banda Els Francolins i els cantautors Rafa Xambó i Miquel Gil. A Bao (23 de maig), hi seran presents els grallers Ministrils del Rosselló i els cantants Gerard Jacquet i Eduard Canimas. El següent espectacle de Xera! serà a Manresa (30 de maig), amb la participació dels rapsodes Assaig Taller de Teatre, els grallers de Matapera, la Unió Musical del Bages i els cantants Roger Mas i Miquel Pujadó. I el darrer muntatge serà a les comarques lleidatanes, a Almacelles (6 de juny), amb el rapsoda Jordi Prenafeta, la Cobla Municipal de Lleida i els cantants Anton Abad i Carles Juste 'Beethoven'.


 
  EL CARTELL




   
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000