| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | dimecres, 8 de maig de 2024

 MANIFEST PEL DIÀLEG

Un grup d'organitzacions catalanes ha elaborat un 'Manifet pel diàleg'. Des d'aquesta pàgina us en facilitem l'adhesió, com ja vam fer amb el 'Manifest de suport a Josep-Lluís Carod-Rovira', al qual us podeu adherir des d'aquesta pàgina. VilaWeb és obert a la recepció de més manifestos, i a facilitar-ne l'adhesió.


Per la pau i el diàleg


Davant la convulsió social i política viscuda els darrers dies, i en tant que persones i entitats radicalment compromeses amb el rebuig de la violència, la defensa dels drets humans i la cerca de pau, volem manifestar el següent:

1. El diàleg amb totes les parts implicades en qualsevol conflicte –també el basc- no hauria de ser desautoritzat per cap persona ni institució que busqui seriosament la pau. Tots els conflictes que arreu del món han avançat cap a fases de pacificació han passat en algun moment o altre per un diàleg directe amb les persones que usaven la violència.

2. La condemna i la repressió legals dels terrorismes és perfectament compatible amb l’exploració d’estratègies i mesures polítiques que desactivin les raons invocades pels qui practiquen el terrrorisme. Òbviament, aquestes propostes polítiques només poden ser acceptables si són aprovades mitjançant principis i procediments democràtics.

3. Tots els processos de pau que s’han produït en diversos conflictes arreu del món han estat formats per un extens i divers conjunt d’iniciatives i propostes de pacificació. No es poden, doncs, condemnar estratègies pel simple fet que no coincideixin amb l’oficial. El respecte al pluralisme polític obliga a no criminalitzar les propostes alternatives. La voluntat real de resolució del conflicte obliga a tenir-les en compte totes. La unanimitat estratègica no és necessàriament una garantia d’eficàcia.

Barcelona, 29 de gener de 2004

Primeres adhesions
. Àgora Nord-Sud (Enginyeria Sense Fronteres, Entrepobles, Medicus Mundi Catalunya, Setem Catalunya, Veterinaris Sense Fronteres)
. Coordinadora d’ONG Solidàries de les Comarques Gironines
. Federació Catalana d’ONG de Desenvolupament
. Fundació per la Pau
. Justícia i Pau
. Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya



 
  ADHERIR-SE AL MANIFEST PEL DIÀLEG


Per adherir-vos-hi, ompliu aquest formulari.


Adhesions fins ara: 1058


   
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000