| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | dimecres, 24 d'abril de 2024

 XARXA SENSE FILS BARCELONA

Barcelona ha estrenat en el marc de les Festes de la Mercè 2003 una xarxa de connexió wi-fi o sense fils a la ciutat. Aquesta tecnologia permet als ordinadors de connectar-se a internet (o a altres xarxes) sense la necessitat de cables, a través d'ones de ràdio. La potència de la xarxa és de les més grans que es poden obtenir avui i permet mostrar continguts de banda ampla, com ara vídeo sota demanda.

La xarxa Sensefils BCN és accessible al centre de la ciutat, al voltant de la plaça de Catalunya. Qui vulgui connectar-s'hi pot fer-ho lliurement si ja disposa d'una targeta d'accés wi-fi al seu ordinador portàtil, o bé pot acostar-se a tres punts públics de connexió instal·lats al Palau de la Virreina, a la FNAC Triangle i en un estand de la mateixa plaça de Catalunya. Aquests punts fixos són oberts de vuit del matí a vuit del vespre.

Tota la xarxa funciona amb programari de codi lliure i en català. Com que es tracta d'una xarxa independent, les seves adreces funcionen per primera vegada amb el domini .ct, reivindicat pel Parlament de Catalunya al 1996 per definir el país a internet.

Dins la xarxa, els usuaris poden accedir a les emissions de la televisió municipal BTV, a diversos vídeos sobre la ciutat i la festa, i també als continguts de les webs de l'ajuntament i de VilaWeb, dins el qual hi ha tot El Punt Digital.

La xarxa es va presentar dijous amb un acte al mig de la plaça de Catalunya, en què van participar el regidor de Ciutat del Coneixement Jaume Oliveras, la directora de la web municipal Marta Continente i el director de VilaWeb Vicent Partal. Oliveras va definir la prova pilot com un 'intent de popularitzar l'ús de la xarxa', que va definir com a 'pública i comunitària'. L'ajuntament, després de la prova pilot, estudiarà la possibilitat de desplegar una xarxa sense fils arreu de la ciutat.

Sensefils BCN és impulsat per la Regidoria de Ciutat del Coneixement amb la col·laboració de Barcelona Televisió, la FNAC, Softcatalà, Sony i VilaWeb.









Instal·lació de la xarxa.

Quants cables, per ser una xarxa sense fils! :)

Una de les antenes, instal·lada.

Darrers retocs abans de la presentació de dijous al matí.

La xarxa ha estat presentada als mitjans pel regidor de Ciutat del Coneixement Jaume Oliveras.

I dijous al vespre, a l'auditori de la FNAC Triangle.

Primeres proves de la xarxa, ja instal·lada.

Estand fix situat a la plaça de Catalunya.
 
  VINCLES

> A la web de la xarxa Sense Fils Barcelona hi ha tota la informació sobre aquesta prova pilot.
> Al cercador Nosaltres.Com hi ha un extens apartat de tots els projectes de xarxes sense fils escampades arreu del país.





  NOTÍCIES RELACIONADES

> BCN inicia avui una prova pilot d'internet sense cables (El Periódico)
> Barcelona posa a prova una xarxa de connexió a Internet gratuïta i sense fils (Avui)
> Els secrets de la nova xarxa (Avui)
> Despleguen una xarxa «wi-fi» al centre de Barcelona per la Mercè (El Punt)
> Barcelona prueba por primera vez Internet sin cables (La Vanguardia)


   
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000