| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | dijous, 25 d'abril de 2024

 A FAVOR DE LA SELECCIÓ CATALANA D'HOQUEI

El 9 Esportiu de Catalunya i Vilaweb han iniciat una campanya per fer reconsiderar a la Federació Suïssa d'Hoquei sobre Patins i a l'HCMontreux la seva actitud en relació amb la copa de les Nacions que s’ha de disputar d’aquí a un parell caps de setmana i en què havia de participar la selecció catalana d’hoquei sobre patins. La federació catalana va rebre una invitació per participar en aquest mundial oficiós, però la federació espanyola també en va rebre una altra. La il·lusió dels catalans per disputar un esdeveniment d’aquestes característiques va fer que la inscripció fos immediata, pensant que no hi hauria cap conflicte amb la Federació Espanyola, però finalment no va ser així. La federació espanyola, aferrant-se a una prohibició del Consell Superior d’Esports espanyol, va explicar a la federació internacional que no hi podien participar perquè hi havia diferents sentències del Tribunal Constitucional que prohibien que la selecció espanyola s’enfrontés a la catalana. Aquest acte de pressió va servir perquè la federació suïssa i el club organitzador retiressin la invitació que havien fet arribar a la federació catalana.
La preparació del mundial.
El torneig de Montreux, en el qual aquest any participen Anglaterra, Suïssa, França, Portugal, Alemanya, Andorra, Espanya i el club organitzador, el Montreux, es disputarà del 18 al 21 d’abril i servirà a aquestes seleccions per preparar el mundial oficial que s’ha de disputar a finals d’any. Per aquest motiu, el president de la federació catalana, Ramon Basiana, havia assegurat que no posaria traves a la federació espanyola perquè Catxo Ordeig, seleccionador d’Espanya, triés els jugadors. Però els ànims de col·laboració de la catalana no van servir de res.
Diferents personalitats relacionades amb l’hoquei sobre patins i amb l’esport en general han mostrat fins ara el seu desacord amb l’actitud de la Federació Espanyola de Patinatge i del Consell Superior d’Esports davant del greu error que han comès aquests organismes i l’organització del torneig retirant la invitació que havien fet arribar a Catalunya.
Una carta de protesta.
El 9 Esportiu, Vilaweb i un seguit de jugadors faran arribar aquesta carta al consolat suís a Barcelona, a la federació suïssa i a la federació internacional per tal que reconsiderin la seva actuació des que Catalunya va rebre la invitació. A aquesta carta ja s’hi han adherit diferents jugadors d’hoquei sobre patins, així com altres persones relacionades amb aquest esport. Des d’aquest moment i fins que comenci la copa de les Nacions, tothom que ho vulgui pot afegir-se a aquesta denúncia. Segurament, la selecció catalana no podrà participar en aquesta competició, ja que comença el cap de setmana vinent, però una vegada més quedarà clar que l’hoquei català no està d’acord amb com ha anat tot plegat, i ara amb noms i cognoms.
El president de la federació espanyola, Antoni Martra, va assegurar ahir que no estarà mai en contra de la selecció catalana. Segons va explicar Martra, hi ha diferents sentències en el Tribunal Constitucional que no permeten que la selecció espanyola jugui contra la catalana: «I vam explicar a la federació internacional (FIRS) que si la Catalunya participava en aquest torneig, nosaltres no hi podíem participar perquè així ens ho havia dit el Consell Superior d’Esports espanyol. Segons aquest organisme, hi ha diferents sentències que no permeten que una selecció jugui contra l’altra.» Antoni Martra també va afirmar que es tracta d’un problema on hi han de posar solució els polítics.



 
  LA CAMPANYA ES TANCA AMB ÈXIT

La campanya d’enviament de mails s’ha tancat amb èxit, el dijous 17 d’abril de 2003, coincidint amb l’inici de la Copa de les Nacions. S’han enviat un conjunt de 5858 missatges. El govern suís va demanar públicament disculpes per l’exclusió de la selecció catalana del torneig. Es va disculpar a través del Consolat suís a Barcelona. El Cònsol general va admetre que des de la Federació Espanyola de Patinatge es va exigir l’exclusió de Catalunya, i va dir que la invitació als catalans es va fer a proposta de la Federació Internacional. Jean-Jaques Mayor, el Cònsol, també ha reconegut que els correus enviats han saturat el seu servidor.



  LA CAMPANYA, A EL 9

> El govern suís demana perdó a Catalunya.
> Opinió: esclaus de Madrid.
> Carta oberta i llista d'adhesions.
> Totes les notícies sobre el cas.
> Carta oberta, en francès.
> Informació de la campanya, publicada al diari.


   
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000