| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | dimecres, 24 d'abril de 2024

 PREMIS JAUME I

Dimarts 12 de novembre la Fundació Jaume I ha celebrat l'acte de concessió dels seus premis corresponents a l'any 2002. Com és tradicional els Premis s'han lliurat al Saló del Consell de Cent, de l'Ajuntament de Barcelona.
En aquesta edició la Fundació ha atorgat els sis premis d'Actuació Cívica i el premi d'Honor Jaume I.
Els Premis d'Actuació Cívica han estat atorgats al seleccionador nacional de futbol, Àngel Alonso, al mestre manacorí Gabriel Barceló, a Teresa Clota, per la seva tasca de manteniment de la memòria popular de Jacint Verdaguer, a Enric Larreula, a l'ex-director general de la Joventut Enric Puig i a l'impressor nordcatalà i secretari del Centre Català de Perpinyà Josep Calassanç Serra. Tots ells van ser presents en la cerimònia. En el seu nom va prendre la paraula Enric Larreula, que va destacar el fet que les dificultats són, alhora, font de creativitat en el nostre país.
Posteriorment s'ha fet el lliurament del Premi d'Honor Jaume I, que ha estat atorgat a VilaWeb. El director del diari Avui, Vicent Sanchis, ha dit en el parlament de presentació que per regla general el català sempre ha entrat amb dificultats en el món de les noves tecnologies de la comunicació -fins i tot l'arribada de la impremta va ser una eina de penetració del castellà. A parer de Sanchis en el cas d'Internet han existit iniciatives com VilaWeb que han alterat aquesta tradició i han pogut modificar-la. El lliurament formal del premi ha estat fet per la senyora Montserrat Carulla i pel segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament José Ignacio Cuervo. Cuervo ha destacat el valor d'internet com a eina de millora de la democràcia i de participació dels ciutadans.
La Fundació Jaume I va ser fundada l'any 1973 per Lluís Carulla i Canals i Maria Font de Carulla. A més dels premis atorgats en aquesta ocasió la Fundació també atorga el Premi Sanchis Guarner al millor llibre sobre la llengua catalana i els premis Baldiri Reixac als millors treballs escolars. També manté el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí i l'Editorial Barcino.






 ENLLAÇOS RELACIONATS

+ Fundació Jaume I
+ Relació de entitats i persones guardonades amb el Premi d'Honor Jaume I des del 1997
+ Premis d'Actuació Cívica


El Saló de Cent, durant el lliurament dels premis

Presentació àudio-visual de VilaWeb

Assumpció Maresma i Vicent Partal, durant la recollida del premi

Intervenció d'Assumpció Maresma i Vicent Partal, gerent i director de VilaWeb, respectivalment

Parlament de Vicent Sanchis, director de l'Avui

Agraiment d'Enric Larreula, en nom dels sis guanyadors dels premis d'Actuació Cívica

Guardonats amb els premis d'Acció Cívica: Àngel 'Pichi' Alonso, Gabriel Barceló i Bover, Teresa Clota i Pallàs, Enric Larreula i Vidal, Enric Puig i Jofra i Josep Calassanç Serra

'Pichi' Alonso, recollint el guardó
 
 AVUI A VILAWEB...

Palma, a punt per a la revetlla de Sant Sebastià

El llibre digital català a la recerca de mercat

La flama de la llengua catalana continua viva a Prada de Conflent
----------
+ Anar a portada



   
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000