| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | divendres, 10 de maig de 2024

 BARCELONA CELEBRA LA VICTÒRIA DEL BARÇA A LA CHAMPIONS

Poc abans de començar la gran final de la Lliga de Campions els carrers de Barcelona ja eren ben buits, però així que els jugadors han entrat al camp, han quedat deserts. Tota l'activitat de la capital del Principat ha quedat congelada, pendent d'un partit en què el Barça ha assolit el trofeu més important d'Europa per segona vegada. Grups d'amics han vist el Barça-Arsenal des de casa, en bars i locals, o des de les pantalles gegants que s'havien instal·lat en algunes zones del país. Però així que la victòria s'ha fet definitiva, milers de persones han sortit al carrer per celebrar-ho. A Barcelona, tal i com és tradicional, es dirigien cap a la font de Canaletes, al capdamunt de la Rambla, però ben aviat s'han saturat els carrers del centre de la ciutat. Setanta-cinc mil persones, segons els Mossos d'Esquadra, i cent vint-i-cinc mil, segons la Guàrdia Urbana, han omplert a vessar els verals de la Rambla i la plaça de Catalunya.

Eren sobre tot joves, però també hi havia persones de qualsevol edat amb ganes de celebrar la segona copa del Barça. Alguns turistes que eren a la Rambla s'ho miraven sorpresos i mig espantats, però d'altres ja sabien de què anava tot plegat i fins i tot duien la cara pintada de blau-grana. Ben aviat s'han atapeït la majoria de carrers del Raval i del Gòtic més propers al capdamunt de la Rambla, i s'han començat a encendre bengales, petards, traques, coets i pirotècnia de tota mena. La gent s'ha enfilat allà on ha pogut per veure l'espectacle que oferia la marea humana a la Rambla i a la Plaça de Catalunya. A cada fanal, cada quiosc, cada paperera i cada barana, hi havia més persones enfilades de les que hi cabien. Tot eren mostres d'alegria, i encara que la major part dels crits dels barcelonistes eren per a Belletti, Eto'o i Valdés; també n'hi ha hagut per Oleguer Presas. Més d'un s'ha esgargamellat cridant 'Campions, campions, campions!' o 'Ser del Barça és lo millor que hi ha'. L'alegria es palpava a l'ambient, però també l'alcohol que es venia a tots els racons del centre.

A més de les llaunes de cervesa que es venien pel carrer, fins i tot hi ha hagut qui ha improvisat una barra de bar al mig de la Rambla amb una fusta, dos cavallets, i tota mena d'alcohol i refrescs per barrejar-ho. La gent enfilada al mobiliari urbà ha causat algunes destrosses; un dels semàfors del pas zebra entre la plaça de Catalunya i la Rambla ha quedat decapitat i fins i tot ha caigut un dels fanals de la font de Canaletes. El dispositiu dels Mossos constava de desenes de furgonetes aparcades a la part dreta de la Rambla, però no han pogut evitar algunes destrosses en comerços de la zona, tot i que sembla que han estat de poca importància. Un grup de persones ha forçat l'entrada al Burguer King del capdamunt de la Rambla, i cap a les dues de la matinada també s'ha trencat l'aparador de la botiga de roba Springfield. Els Mossos han respost amb càrregues policials i també han disparat pilotes de goma contra la multitud. Molts s'han queixat de que s'atacava a tothom, tingués a veure o no amb les destrosses.



El Passeig de Gràcia a les nou del vespre, quan el partit ja havia començat.

Els Castellers de la Vila de Gràcia celebrant el gol d'Eto'o.

Un grup d'afeccionats del Barça que va cap a Canaletes després del partit.

Barcelonistes celebrant la victòria al carrer Tallers.

Fotografia de la Rambla de Barcelona a les dotze de la nit.

Seguidors del Barça damunt el quiosc de davant del Triangle, a la Plaça de Catalunya.

Una noia enfilada en un semàfor de la Rambla, al costat d'una bengala encesa.

Imatge del capdamunt de la Rambla cap a la una de la nit.

Grup d'afeccionats enfilats al capdamunt de la font de Canaletes, incloent-n'hi un vestit d'spiderman.

Fanal trencat de la font de Canaletes.

Un grup d'incontrolats saqueja una botiga de roba

Antiavalots dels Mossos d'Esquadra amb un jove ferit al terra
 
  VÍDEOS

> Vídeo fet amb les imatges de mòbil o càmera enviades pels lectors.

> Celebració barcelonista a canaletes

> El partit des de la redacció de'El 9





   
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000