| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024


dimarts, 10 de febrer de 2009
>

Lloret lidera la frenada de nova població que registren les principals ciutats gironines

En cinc mesos el cens ha augmentat només de 105 persones, quan des del 2004 s'incrementava de més de dues mil l'any

JORDI COLOMER. Lloret de Mar
L'augment de la població empadronada a Lloret de Mar s'ha frenat de manera important durant els últims mesos, fins al punt que és, d'entre les deu principals poblacions gironines, la que està creixent menys actualment. Aquest fet és destacat tenint en compte que Lloret ha estat l'exponent màxim de l'important creixement poblacional que hi ha hagut en els darrers anys a les comarques gironines, amb xifres que entre el 2004 i el 2008 podien ser considerades estratosfèriques. Tanmateix, i tot i que les altres nou principals poblacions ( Girona, Figueres, Blanes, Olot, Salt, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Roses i Banyoles) continuen creixent, la majoria han alentit també d'una manera important el creixement que havien viscut els últims anys.


Lloret actualment, i segons dades de l'1 de febrer, té 39.668 habitants empadronats. En els últims cinc mesos Lloret només ha crescut de 105 habitants en el cens (un 0,26%), xifra que no té res a veure amb els augments dels darrers anys, ja que, per exemple, des del 2004 sempre s'havia crescut bastant per sobre dels dos mil habitants per any, i des del 1998, sempre per sobre dels mil. Així, per exemple, l'any 2005 va augmentar la població de 3.283 persones, xifra que significa més de 273 habitants nous cada mes. Ara, en canvi, la mitjana dels darrers cinc mesos és de només 21 persones noves al mes, una tretzena part que abans.

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo (CiU), assenyala que l'actual situació econòmica és la causant d'aquest estancament, ja que alguns immigrants tornen als seus països i d'altres ja no venen, tot i que afirma que no han analitzat per què a Lloret aquesta minva del creixement és més important que en d'altres llocs. De tota manera, des del consistori es veu molt bé aquesta aturada del creixement, ja que Lloret ha hagut de lluitar molt en els darrers anys per tenir els serveis principals, com ara CAP, instituts i escoles a l'ordre del dia per a la població de la vila.

Dels altres nou municipis gironins més poblats, els que noten menys l'aturada del creixement són els dos grans, Girona i Figueres. Girona ha passat dels 94.109 habitants de l'1 de gener del 2008, als 96.822 de l'1 de gener del 2009, mentre que Figueres ha passat de 42.968 a 44.630 en el mateix període. Això representa uns augments del 2,88% i del 3,87% respectivament.

La tercera ciutat més poblada, Blanes, ha vist com en els darrers cinc mesos la població creixia només un 0,8%, fins arribar als 40.369 habitants. També Olot té un creixement molt moderat, del 0,7%, i té ara 33.995 habitants. A Salt, que ja té 31.211 habitants, el creixement dels darrers cinc mesos s'acosta a l'1%. Pel que fa a les dues ciutats importants del Baix Empordà, continuen estant frec a frec, i Palafrugell té 22.599 habitants i Sant Feliu de Guíxols, 22.197, amb uns augments només del 0,66% i de l'1,13% en els darrers cinc mesos. A Roses, l'augment percentual arriba a l'1,32%, però és poca cosa si es té en compte que en els cinc anys anteriors havia augmentat un 38,31% la població. Ara té 20.583 habitants. A la capital del Pla de l'Estany, Banyoles, ja s'arriba als 18.771 habitants, un 0,83% més que fa cinc mesos.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Salt donarà 400 baixes

>Xifres curioses

>Els ajuntaments gironins, segons en fons d'acollida a nouvinguts

>El cost de gestionar la diversitat

>Lloret lidera la frenada de població que afecta els principals municipis

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.