| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de maig de 2024


dimarts, 27 de gener de 2009
>

Maresme. L'empresa que tracta les cendres de la planta incineradora de Mataró s'instal·larà ara a Dosrius

L'alcalde Josep Jo defensa que l'activitat és «innòcua i no contamina»

LLUÍS MARTÍNEZ. Dosrius
L'empresa que tracta les cendres que genera la planta incineradora de Mataró es traslladarà ara a Dosrius. L'Ajuntament i la companyia Pedreres Maresme Rusc SL han signat un conveni per situar la planta de tractament a l'antiga pedrera d'en Busqué. A canvi, l'empresa, quan disposi de tots els permisos necessaris, es compromet a fer unes aportacions econòmiques anuals al municipi per les molèsties que pot generar l'activitat, principalment perquè augmentarà la circulació de camions.


+ Una imatge d'arxiu de la planta de tractament d'escòries quan es trobava a Mataró. Foto: LL.M.

La planta de tractament de les escòries de la incineradora, que fins al 2005 es trobava davant mateix de l'hospital de Mataró i que els últims anys es va traslladar a les Franqueses del Vallès, tornarà a la comarca. L'espai que han escollit és la pedrera d'en Busqué, en una finca que ja és seva i en la qual ja treballava. En concret, segons l'alcalde de Dosrius, Josep Jo (PSC), es dedicava a restaurar l'indret amb runa d'obres. Quan l'empresa tingui tots els permisos, afegirà una activitat més, que consistirà a recuperar les escòries que queden després de cremar la brossa i obtenir escograva, un producte que serveix de base per asfaltar els carrers.

La planta, quan es trobava situada a Mataró, va aixecar alguna protesta veïnal perquè els residus s'amuntegaven a cel obert. Tot i això, Josep Jo valora molt positivament aquest conveni, ja que, a banda que «la feina és totalment innòcua i no genera cap contaminació, ni al medi ambient ni als aqüífers, representarà una entrada de recursos fixos important a les arques municipals».

De fet, la companyia, quan tingui la llicència d'activitat i de les autoritzacions, ha anunciat que abonarà 50.000 euros, i que un cop es posi en ple funcionament, n'abonarà 100.000 més. Anualment i en funció de les tones d'escòries que surtin de la incineradora cap a Dosrius s'anirà regularitzant l'assignació econòmica. «Si ho comparem amb el que es recapta de l'impost de béns immobles (IBI) a tot el municipi, els diners que surten fruit d'aquest conveni poden significar entre un 8 i un 10 per cent», defensa l'alcalde, que calcula que l'empresa podria posar-se en funcionament l'any que ve.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. Abaratir costos

>L'empresa que tracta les cendres de la incineradora de Mataró s'instal·larà ara a Dosrius

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.