| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 de desembre de 2025


dimarts, 6 de gener de 2009
>

Se salven de la normativa europea




Seguint un costum pagà, la tradició marca que durant el dinar del dia de Reis o el sopar de la nit anterior es menja el tortell. Un cop tallat, cada comensal n'ha de menjar un tros. A qui li toca la fava ha de pagar el dolç, mentre que qui es fa amb la sorpresa és coronat rei, amb una corona daurada que acompanya el tortell. Enguany, la normativa europea ha estat a punt de posar en perill la tradició, si bé finalment s'ha considerat que aquests objectes no són joguines. El president del gremi gironí, Josep Costa, se'n felicita, si bé confessa que ja s'havien pensat algunes fórmules per poder-la complir, com ara posar la fava cuita embolicada en paper d'alumini i substituir el rei per una cirereta. La normativa, però, finalment ha respectat la tradició. Els tortells de Reis que es troben a les pastisseries s'elaboren de manera artesanal i es fan un dia abans de posar-se a la venda perquè mantinguin la qualitat. Actualment se'n fan de diferents varietats –farcits amb nata, crema o trufa–, si bé el de massapà amb fruites confitades al damunt és dels més venuts.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Les imatges d'una tarda entranyable.

>Els pastissers vendran gairebé un milió de tortells a tot Catalunya

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.