| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dilluns, 5 de gener de 2009
>

De Girona al món

Un acord entre Google i l'Ajuntament permetrà que la capital gironina sigui una de les ciutats més petites d'Europa en què es podrà passejar de manera virtual en imatges 3D

DANI VILÀ. Girona

+ Una de les imatges de Google de Girona.

La multinacional Google s'ha fixat en la ciutat de Girona. El treball que des del 1992 està realitzant la Unitat Municipal d'Anàlisi Territorial (UMAT) del consistori gironí no ha passat desapercebut a la companyia, que en el seu moment va contactar amb l'Ajuntament perquè li cedís les imatges de la base d'edificis de la ciutat per tal d'incorporar-los dins el popular sistema geogràfic de Google Earth.

A la pràctica, la cessió d'aquestes imatges permetrà que qualsevol internauta pugui passejar a peu de carrer i com si anés amb GPS per places i carrers de la ciutat. Un sistema que Google està començant a aplicar en grans ciutats i entre les quals hi haurà la capital de la demarcació. La regidora de Mobilitat, Via Pública i Coordinació Territorial, Isabel Salamaña, emfatitza que l'acord amb Google «farà que Girona sigui una de les ciutats europees més petites de 100.000 habitants que disposarà d'aquest sistema de navegació per la ciutat». Pel consistori és un orgull que Google s'hagi fixat amb la feina de la UMAT per tancar l'acord de cessió d'imatges i, sobretot, perquè això «suposarà un posicionament important de Girona dins la xarxa». Girona ja disposa, dintre de Google Earth, d'algunes imatges i de passejos a vista d'ocell, tal com passa en altres municipis gironins com ara Roses, però la cessió de més imatges permetran aquest passeig a escala urbana 1:500. Actualment, ciutats importants com ara San Francisco, Boston, Orlando, Munic, Zuric o Barcelona ja són visitables a través de Google Earth ran de terra i amb imatges 3D, una possibilitat que ben aviat tindrà incorporada Girona.

Salamaña considera que l'acord firmat amb Google a principis de desembre és fruit de la gran tasca que des de la UMAT es realitza amb sistemes d'informació geogràfica. «Vam ser dels primers a fer aquesta aposta en els anys 90 i s'ha constituït com un grup capdavanter en el sector», certifica. Aquest tipus de gestió permet fer simulacions de tota mena en matèries urbanístiques i segons els paràmetres que es vulgui en cada moment.

Una de les mostres que l'equip de la UMAT s'ha convertit en referència pel que fa a les imatges en 3D i en cartografia topogràfica és que moltes empreses solen acudir a l'Ajuntament de Girona per conèixer el producte abans que ningú altre.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Un acord entre Google i l'Ajuntament permet passejar per Girona virtualment

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.