| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


dissabte, 3 de gener de 2009
>

La Terra Alta reclama millores en el transport públic i la xarxa viària

El Consell Comarcal presentarà al·legacions a l'avantprojecte del pla territorial de les Terres de l'Ebre

LURDES MORESO. Gandesa
El consell d'alcaldes de la Terra Alta ha decidit presentar al·legacions a l'avantprojecte del pla territorial de les Terres de l'Ebre, que ara està en fase de consulta pública prèvia a l'aprovació inicial. Els alcaldes de la Terra Alta no comparteixen la previsió de creixement demogràfic que fa el pla per a aquesta comarca fins al 2026, quan situa la població en poc més de 13.000 habitants i preveu que la major part de municipis no creixeran en nombre d'habitants. També reclamen millores en el transport públic fins a Gandesa, Móra d'Ebre i Tortosa, així com millores en la xarxa de carreteres que travessen la comarca.


+ La carretera N-420 al pas pel nucli urbà de Gandesa. Foto: JUDIT FERNÁNDEZ

El ple del Consell Comarcal de la Terra Alta ha ratificat les al·legacions al pla territorial de les Terres de l'Ebre que ha proposat el consell d'alcaldes, i, segons el president del Consell de la Terra Alta, Pere Martí, la setmana que ve es faran arribar a la Generalitat. «Tots els alcaldes han aprovat per unanimitat les al·legacions al pla territorial», ha dit Martí, i ha afegit: «És necessari emprendre mesures perquè la comarca es desenvolupe; si no acabarà desapareixent.» En aquest sentit, els alcaldes de la Terra Alta no estan d'acord amb la previsió de creixement demogràfic que fa el pla territorial per a la major part de municipis. «Només Gandesa i Horta de Sant Joan incrementaran la població fins al 2026, mentre que a la resta de municipis es preveu un creixement del 0%», ha manifestat indignat el president del Consell Comarcal de la Terra Alta. El pla territorial situa la població de l'Ebre en 203.416 habitants en l'horitzó del 2026, 13.324 dels quals a la Terra Alta.

A més, Martí destaca l'impacte de la crisi econòmica a la Terra Alta, on malgrat el poc pes de la indústria també hi ha un parell d'empreses que han presentat expedients de regulació d'ocupació. I és en part per minimitzar l'impacte de la crisi que els alcaldes reclamen millores en els serveis. «Hi ha molts pobles de la comarca que a l'estiu no tenen transport públic», sosté Martí. Les al·legacions que presentarà el Consell Comarcal demanen transport públic des de tots els municipis de la Terra Alta fins a Gandesa, i enllaç des de la capital comarcal fins a Móra d'Ebre i Tortosa.

Un altre dels dèficits de la comarca que segons els alcaldes no es corregirà amb el pla territorial de l'Ebre és la xarxa viària. «Necessitem el desdoblament de l'N-420 fins a Reus», reclama el president del Consell de la Terra Alta. També demanen el desdoblament de l'eix de l'Ebre (C-12) i la millora de la carretera que va de Gandesa a Benifallet (C-43). «És cert que algunes d'aquestes obres ja figuren en el pla territorial, però nosaltres volem que es determine un calendari, no estem d'acord que no s'executen fins al 2026», ha dit Martí, que recorda que la Terra Alta és l'única comarca de l'Ebre que no té tren.



MÉS POLÍGONS
Al marge del polígon industrial que l'Incasòl impulsa a les Camposines (de 50 hectàrees), els alcaldes proposen que cada municipi que ho sol·liciti tingui una reserva de sòl industrial. «Volem polígons industrials que tinguin dotació d'aigua i llum», ha manifestat Martí. De fet, la millora de les línies elèctriques és una altra de les seues reivindicacions.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Més sòl industrial i potenciar el port d'Alcanar

>La Terra Alta exigeix millores en transports i en comunicacions

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.