| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dijous, 11 de desembre de 2008
>

Consens generalitzat dels degans de la UdG pel que fa a la mobilització dels estudiants

Els estudiants opinen que l'ocupació d'Educació s'ha fet amb èxit i no descarten instal·lar-se en més facultats

CARMINA SOLANO. Girona
Els degans de les facultats i directors de les escoles de la UdG consideren legítima la mobilització d'alguns estudiants per protestar contra l'aplicació del pla de Bolonya. Malgrat que hi farien canvis, tots coincideixen a dir que és necessària l'adaptació a aquest procés. Opinen que els alumnes no han rebut la informació adequada sobre què suposarà l'adaptació a l'espai europeu d'educació superior, tot i que en aquest punt hi ha discrepàncies. Aquesta ha estat la segona nit que alguns alumnes han dormit a la Facultat d'Educació i Psicologia, acció que el degà destaca que s'està fent de manera «molt civilitzada». Vist l'èxit de participació de la primera nit d'ocupació a Educació –l'assemblea d'estudiants diu que hi van dormir més de cent persones–, no descarten ocupar més facultats.


+ Uns estudiants, preparant ahir el sopar a la Facultat d'Educació i Psicologia. Foto: JOAN SABATER

Aquest diari va parlar ahir amb la majoria de degans de facultats i directors d'escoles de la UdG. «Està bé que es moguin i demanin més informació. Em sembla normal que ho facin», deia el degà d'Educació i Psicologia, Paco Jiménez, amb relació a l'ocupació d'aquesta facultat. I afegia: «El procés està molt avançat i és difícil tirar enrere els acords que ja s'han pres, però espero que els estudiants hi puguin introduir algun matís.»

El director de l'Escola Politècnica Superior, Joaquim Velayos, opina que la informació relativa al procés de Bolonya «no ha arribat correctament a la comunitat universitària perquè, si s'hagués donat bé, no hi hauria hagut tancades». A banda, considera que l'adaptació a l'espai europeu d'educació superior (EEES) és «un pas endavant». «El procés de Bolonya s'ha d'aplicar bé i, si no es fa correctament, és culpa de les persones que hi participen i no pas de l'EEES», diu.

«Comencen la mobilització molt tard», pensa el degà de Dret, Xavier Arbòs, que critica que alguns estudiants assegurin que se'ls ha mantingut desinformats: «Tenen informació sobre el procés de Bolonya al web de la UdG.» També critica que els alumnes es queixin que no han participat en el disseny del pla: «Hi ha una representació d'estudiants en tots els òrgans a través dels quals s'han pres decisions crucials.»

El degà de Medicina, Ramon Brugada, opina: «Tothom té dret a manifestar-se, però amb les tancades es força una situació. La gent s'ha d'asseure i parlar-ne». Per la seva banda, el director de l'Escola d'Infermeria, David Ballester, considera que la mobilització és justificada pel fet que «no s'ha donat informació veraç, ràpida i adequada». Considera que una prova d'això és el fet que els estudiants han malinterpretat què suposarà el procés de Bolonya, com ara la suposada privatització de la universitat pública. «Sóc crític amb el procés, però crec que és necessari i imparable», conclou.

«Em semblen correctes les mobilitzacions dels estudiants per demanar les condicions necessàries perquè la incorporació dels nostres estudis a l'EEES es faci amb totes les garanties de qualitat», afirma la degana d'Econòmiques i Empresarials, Anna Garriga. També considera que cal que hi hagi «un sistema adequat de beques i ajuts per a l'estudi» perquè es pugui «avançar en els objectius de la declaració de Bolonya», i reclama «més recursos docents» per a la integració al sistema universitari europeu.

«Els estudiants estan molt poc o mal informats. Probablement, la institució universitària ha quedat molt col·lapsada i no ha pogut dur a terme la tasca de divulgació i informació necessària. Però també és cert que els estudiants han restat majoritàriament absents i passius en tot aquest procés», diu el degà de Lletres, Francesc Feliu.

Seguint la mateixa línia que la majoria dels seus companys, la degana de Ciències, Victòria Salvadó, opina: «Està bé que es mobilitzin perquè els estudiants tenen poca informació sobre el procés de Bolonya i la que tenen no l'han rebuda de la universitat.» Per això, considera que els alumnes tenen una «visió distorsionada» sobre el pla.



OCUPACIÓ AMB CONCERT
L'assemblea d'estudiants de la UdG ha organitzat diversos actes relacionats amb l'ocupació. A la Facultat d'Educació hi han instal·lat un punt d'informació sobre el procés de Bolonya. A banda, avui, a partir de les deu de la nit, el cantautor Cesk Freixas oferirà un concert al mateix centre. Demà a la nit hi tornarà.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els estudiants de la UdG no descarten ocupar més facultats

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.