| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 16 d'abril de 2024


dijous, 30 d'octubre de 2008
>

La meitat dels 200 mòduls prefabricats els ocupen centres pendents d'un nou edifici

La majoria estan concentrats a escoles del Baix Camp i el Tarragonès i a les Terres de l'Ebre és on menys se n'han instal·lat

M. CARTAÑÀ. Tarragona
Més de 200 mòduls prefabricats estan repartits en aquests moments per escoles de primària i de secundària del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. D'aquests, pràcticament la meitat són aules prefabricades instal·lades mentre s'espera la creació d'una nova escola que està projectada i que, o bé està pendent del solar o bé s'està en tràmits per iniciar l'obra. Així ho assegura el Departament d'Educació, que indica que en aquests moments no hi ha cap escola projectada que estigui pendent de l'aprovació del pressupost. Els sindicats, de la seva banda, consideren que la xifra de mòduls prefabricats que hi ha a la demarcació és massa elevada i consideren que és conseqüència d'una «mala planificació». I el PP ha denunciat també «la xifra rècord» d'aules.


Les comarques del Camp de Tarragona concentren bona part de les més de 200 aules prefabricades que hi ha en aquests moments a la demarcació i la majoria estan en zones on hi ha hagut un important creixement de la població. Vicent Villena, director dels serveis territorials d'Educació, explica que les xifres encara es mouran una mica perquè se'n retiraran alguns i se n'instal·laran de nous, però d'ara a final de curs en quedaran, diu, 191. Al contrari del que asseguren sindicats i alguns partits polítics, Villena defensa que no hi ha hagut una mala planificació: «Quan instal·lem un mòdul sempre pensem en la solució», assenyala, i argumenta que dels que en aquests moments estan col·locats al Camp de Tarragona més de la meitat, concretament 102, pertanyen a centres que estan a l'expectativa de la construcció d'un nou edifici. És a dir, són mòduls que formen escoles completes com és el cas del CEIP de Miami, el de Maspujols, el de Riudoms o bé els nous instituts de Reus i dels Pallaresos, que són els centres que han començat a funcionar enguany, tots, en mòduls. D'altres, per exemple, són escoles que ja estan en procés de canvi al nou centre, com les de primària de Cambrils, Salou o Cunit, o el nou institut de Salou. I també hi ha escoles, com el CEIP de Reus o el futur 3-16 Pi del Burgar, també de Reus, que funcionen amb aules prefabricades des de fa uns cursos i que estan a l'expectativa que es faci la nova construcció, però en aquest cas estan a punt d'iniciar les obres.

Hi ha altres mòduls però «que compleixen funcions completament diferents», diu Villena. En alguns casos, sobretot en els municipis més petits, es fa servir de gimnàs, o bé de menjador i es tracta d'escoles on no es pot projectar una nova escola perquè, tot i que hi ha hagut un creixement de la matrícula, no es pot formalitzar cap grup nou: «No podem fer cap escola nova si no s'ha consolidat un creixement», comenta. Explica com a exemple el cas de la Pobla de Mafumet, on hi ha hagut un creixement de matrícula, però encara no s'ha consolidat «ja que hi ha 400 habitatges pendents de poder-se vendre». I encara hi ha altres aules prefabricades amb una altra funció. És el cas per exemple dels IES Martí i Franquès o Vidal i Barraquer de Tarragona, s'ocupen provisionalment mentre s'estan fent les obres d'adequació de l'edifici.

El responsable d'Educació diu que en aquests moments no hi ha cap centre projectat i amb el solar acordat per l'Ajuntament que estigui pendent de l'aprovació pressupostària per part del govern: «Aquesta és la situació actual, en un futur ja es veurà què passa», assegura.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Encara hi continua havent falta de planificació»

>La meitat dels 200 mòduls prefabricats els ocupen escolars a l'espera de nou centre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.