| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 19 de març de 2024


dilluns, 27 d'octubre de 2008
>

Educació acabarà l'any havent adjudicat per la crisi la meitat de les grans obres previstes

S'havien de tirar en marxa catorze projectes i només se n'hauran pogut posar en marxa set per la retallada pressupostària

D. BRUGUÉ C. SOLANO. Girona
El Departament d'Educació acabarà l'any havent adjudicat només la meitat de les obres de noves escoles o ampliacions que havia previst a principi del 2008. El motiu: la retallada pressupostària que ha experimentat la Generalitat arran de la situació de crisi que hi ha. En principi, es comptava que es podrien desencallar els projectes per a almenys catorze centres a la demarcació, però la realitat és que només se n'han adjudicat quatre i que s'espera que en el pròxim consell de govern se'n desencallin tres més, segons ha admès el delegat a Girona, Andreu Otero. Explica que s'han hagut de replantejar les necessitats i que hi haurà centres en què la intervenció quedarà endarrerida. Educació no els vol concretar, però és el cas, per exemple, del CEIP Montseny de Breda.


+ L'escola de Breda, en una foto d'arxiu, és una de les que es retardaran. Foto: LLUÍS SERRAT

El departament tenia un pla quadriennal que anava del 2004 al 2008 i que durant els tres primers exercicis s'ha pogut anar complint. Així, per exemple, es van adjudicar les obres del CEIP Aldric de Cassà o de les Falgueres de Celrà. Però a mitjan juny es va rebre la consigna de replantejar les actuacions previstes, ha explicat Andreu Otero, a causa de la retallada econòmica que ha experimentat el departament. Això, a efectes pràctics, haurà suposat que a final d'any s'hagin adjudicat la meitat de les grans obres previstes. I que algunes de les que s'adjudiquin no siguin necessàriament actuacions previstes en el pla quadriennal. Otero explica que ara es considera una obra de màxima prioritat un centre escolar que estigui creixent any rere any en mòduls prefabricats. El preu de col·locació d'un metre quadrat de mòduls és similar al de totxo, i per això es faran abans els edificis de les escoles que vagin creixent en barracons que no pas els d'una que no creixi o que ja tingui un edifici propi. En últim estadi queden els edificis vinculats a serveis educatius no lectius. Així, per exemple, el Domeny de Girona és un dels que s'han considerat prioritaris i que han estat adjudicats. El mateix ha passat amb un enderroc per ampliar l'Annexa o actuacions a l'escola de Riudarenes. Abans de final d'any, Otero preveu que se n'adjudicaran tres més, però no vol concretar de quins projectes es tracta.

Això significarà que algunes actuacions que estaven previstes aniran més lentes del que s'havia previst. Otero no vol dir quines seran, però sí que admet que un dels casos serà el del CEIP Montseny de Breda. «Hi cal una actuació en profunditat, i no vol dir que la necessitat hagi decaigut, però probablement no estarà en la prioritat que estava», explica Otero, que afegeix que «ningú sap fins quan s'allargarà aquesta situació; dependrà del comportament del desenvolupament econòmic». També explica que hi ha hagut alguns casos en què la repriorització també s'ha hagut d'establir perquè han sorgit problemes amb la titularitat del sòl on s'han de fer les escoles.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Cassà i Sant Feliu, el 2009

>CEIP nou a Santa Cristina

>El Pericot, desvinculat de l'edifici abandonat

>El Vallvera de Salt, tancat fa set mesos, finalment serà refet com a escola

>L'escola decidirà

>La crisi obliga a reduir a la meitat el nombre d'escoles que volia fer Educació

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.