| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


diumenge, 19 d'octubre de 2008
>

El Delta de l'Ebre inicia el camí per ser la segona reserva catalana de la biosfera

El parc natural celebra el 25è aniversari de la seua creació amb una afluència de 550.000 visites anuals

JOSEP MEDINA. Deltebre
Fa exactament 30 anys que el parc natural del Montseny va ser considerat per la Unesco la primera i única reserva de la biosfera de Catalunya; i el Delta de l'Ebre continua el mateix camí per convertir-se en la segona. Així ho va afirmar ahir el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, durant l'acte de celebració del 25è aniversari de la creació d'aquest parc natural. Baltasar va afirmar que plantejarà al Parlament l'inici d'un projecte que «trigarà uns 2 o 3 anys» i que si la Unesco l'aprova s'haurà aconseguit la segona reserva catalana de la biosfera. El conseller va declarar que el Delta té una riquesa en biodiversitat reconeguda mundialment i suficient per ser presentat davant la Unesco. En l'actualitat, el parc té una afluència de 550.000 visites anuals.


+ El conseller Francesc Baltasar va participar ahir en l'acte del 25è aniversari del parc. Foto: J.M.

El parc natural del Delta de l'Ebre, considerat la zona humida més gran de Catalunya, va rebre ahir un nou impuls per part de la conselleria de Medi Ambient, que considera que té els valors de biodiversitat suficients per ser considerat la segona reserva de la biosfera de Catalunya, després del parc natural del Montseny. «Aquí tenim una zona de gran valor reconeguda mundialment i que, per tant, mereix un punt d'atenció en les inversions de les administracions públiques», va afirmar el conseller Francesc Baltasar. A més, va afegir que pròximament es plantejarà al Parlament dur a terme els processos necessaris per considerar-lo reserva de la biosfera: «Serà un procés llarg que requerirà uns estudis exhaustius i una posterior valoració de la Unesco. Creiem que trigarà uns 2 o 3 anys», va considerar Baltasar. D'altra banda, el director del parc, Francesc Vidal, va afirmar que la prioritat principal continua sent la d'adquirir els espais privats de dins el parc. «Ja s'està formalitzant la compra dels Ullals de Baltasar. Això no implica l'ampliació del parc, ja que aquests espais ja en formen part, però sí tenir més capacitat de gestió», va declarar el director, tot i que encara queden espais com ara Vila Coto i la Platjola, que continuen privatitzats.



25 ANYS DEL PARC NATURAL


Ja ha passat un quart de segle des que la Generalitat va constituir el Delta com a parc natural, gràcies als valors naturals de la zona i la seua explotació per part dels humans. En l'actualitat, el parc té 320 km², i constitueix l'hàbitat aquàtic més extens de les terres catalanes; i les salines de la Trinitat, situades a la punta de la Banya, són les úniques que resten a Catalunya. A més, té 50 espècies diferents de peixos, 360 d'aus i 740 de vegetació halòfila. A tota aquesta riquesa de flora i de fauna s'hi sumen les activitats humanes dels habitants de la zona i el poc desenvolupament que hi té la indústria, uns aspectes que han fet passar el Delta d'un estat marginal, fa vint-i-cinc anys, a tenir un gran potencial en l'actualitat. Per això, l'augment del nombre de turistes que visiten la zona i que hi practiquen activitats ha estat força considerable els últims anys, fins al punt que s'hi han comptabilitzat unes 550.000 visites anuals.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Medi Ambient inicia els passos perquè el delta de l'Ebre sigui reserva de la biosfera de la Unesco

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.