| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 5 de maig de 2024


dimecres, 30 de juliol de 2008
>

Panicers dels frares




Anem al que tothom pregunta quan es parla d'itineraris culturals. On es menja? El mateix senyor Carulla de les sopes i fundador del museu, va fer construir al poble un restaurant de cuina potent, com el nom indica: L'Hostal del Senglar. Alguns visitants, però, s'arriben a Montblanc, capital de la comarca, i s'entaulen a la fonda dels Àngels. Ara: no es pot marxar de l'Espluga sense adquirir galetes –la casa Rifacli dels «vanos» és allí– o carquinyolis. Quan hi ha un monestir a prop, i al terme de l'Espluga hi ha Poblet, subsisteixen, reciclats, els oficis que segueixen la tradició dels panicers dels frares que el poeta pastisser J.V. Foix mencionava amb català antic i monàstic.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Maridets sota faldilles estufades

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.