| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 12 de maig de 2024


divendres, 20 de juny de 2008
>

I ara, fins al setembre

Les escoles tanquen un curs marcat per les polèmiques en el món educatiu i per reivindicacions en alguns centres

D.B.. Girona
Més de 113.500 estudiants gironins estan des d'ahir de vacances d'estiu. El curs que havia començat el 12 de setembre passat va acabar oficialment ahir, amb el punt de mira ja posat en el següent, en què s'hauran de posar en marxa quatre escoles i instituts nous a les comarques gironines. Ahir, a la sortida de la majoria d'escoles, els comentaris dels pares eren els que es repeteixen sempre per aquestes dates: què en faran del fill o la filla durant tres mesos. Aquest ha estat un curs convuls des de diferents perspectives. En l'àmbit gironí hi ha hagut diverses protestes que, gairebé totes, s'han acabat resolent. Pel que fa al català, hi ha hagut agres polèmiques, com ara la nova llei d'educació, la implantació de la tercera hora i la supressió del batxillerat nocturn.


+ Alumnes de primària sortint amb el birret ahir, al col·legi Verd de Girona. Foto: JOAN SABATER

Les cares de satisfacció de la majoria de nens i joves que ahir acabaven el curs escolar contrastaven amb la dels seus pares: davant seu s'obre un període de gairebé tres mesos de festa. «El calendari escolar és incompatible amb l'horari laborable. L'única opció que tens és o encolomar el nen als avis o apuntar-lo a casals i colònies». Ho deia ahir Maria Gómez, una mare que anava a recollir el seu fill a l'escola a Girona. Una opinió que també comparteix la presidenta de la Fapac a Girona, Imma Fuyà. «Esperem que la nova llei d'educació contempli una major compatibilitat dels horaris de les famílies i les escoles», afirma. En aquest sentit, reclama un període escolar més racional que fins a final de juny i a principis de setembre mantingui uns hàbits escolars regulars. «El raonament que per la calor als nens els costa més treballar és prehistòric», conclou.

El curs acabava ahir per a més de 113.500 escolars, dels quals uns 73.000 són de primària. Un curs que ha tingut diverses polèmiques a les comarques gironines, vinculades sobretot a obres de millora o de construcció. Ha estat el cas de l'IES Monturiol de Figueres, les Falgueres de Celrà, l'escola de Taialà de Girona i el Vila-romà de Palamós. La majoria de casos s'han anat resolent però ara cal entomar noves obres, com la millora de l'Annexa de Girona. El director d'Educació, Andreu Otero, feia una bona valoració global d'aquest curs, tot i que reconeixia que li agradaria haver tingut més recursos. El pròxim curs es posaran en marxa centres de primària nous a Sant Julià de Ramis, Quart, Castelló i Platja d'Aro, i de secundària a Vilafant, Lloret, Sils i Vilablareix.

A nivell català, el departament dirigit per Ernest Maragall ha anat de polèmica en polèmica: la llei de l'educació –que va acabar amb una vaga generalitzada al febrer–, la supressió del batxillerat nocturn, la implantació de la tercera hora de castellà i els centres específics per a immigrants en són un exemple. «Aquest curs? Un suspès!», afirma Fuyà.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Un adéu amb gelat.

>Festes de finals de curs, a l'ordre del dia.

>L'oferta d'estiu a les comarques gironines per a escolars i joves sobrepassa les mil activitats

>Estades a l'estranger o en campus

>Els casals, la primera opció

>«Els fills no han d'estar ocupats»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.