El Banc dels Aliments aquest any fa dues dècades que va començar a funcionar a les comarques gironines. I la progressió d'aliments que gestiona va augmentant.
El 2006 va assumir el menjar que fins aleshores repartia la Creu Roja procedent de la Unió Europea, i això va multiplicar el volum d'aliments. Però el 2007 l'augment encara s'ha mantingut, i ha superat en un 18% el de l'any anterior.
El menjar serveix per atendre les bosses de pobresa que hi ha als pobles i ciutats de la demarcació, sigui a través de la transferència de la Unió Europea o d'excedents cedits per empreses. Aquestes últimes representen 337.213,53 quilos del total recaptat, i del programa europeu FEGA en van arribar 842.897 quilos. Precisament un dels objectius per a enguany és augmentar la captació de menjar procedent del sector gironí.
El menjar es va fer arribar a 119 entitats. Sobretot són entitats socials com ara Càritas Diocesana, patronats, consorcis i fundacions, però també hi ha força ajuntaments que aprofiten el servei per atendre veïns en situacions desafavorides. S'ha arribat a tot el territori gironí.
D'entre el menjar repartit, el més comú són l'arròs i les pastes, que representen el 28,18%, seguits de la fruita fresca (15%), els productes làctics (18%), la brioixeria (8,48%) i la fleca i rebosteria (6,27%). Altres productes han estat begudes, olis o llegums.