| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 13 de maig de 2024


dilluns, 2 de juny de 2008
>

Un 30% d'establiments il·legals



E.P..

A les Terres de l'Ebre el sector dedicat al turisme rural està agrupat en tres associacions, que es corresponen a les diferents realitats del territori: Terra Alta, Ribera i Baix Ebre-Montsià. La zona amb més activitats és l'última, on Aturebre associa 45 establiments. L'allotjament independent encara té més pes que en altres zones (un 75%), ja que històricament hi ha molts masos, però la majoria de veïns continuen vivint als pobles i els han reconvertit.

Un dels principals problemes a què s'enfronta el sector és la gran quantitat d'establiments que es lloguen de manera il·legal, quantificats en prop d'un 30% per Albert Hernández, president d'Aturebre. «Es lloguen per internet i amb cartells. Molts són d'estrangers que ofereixen la segona residència. Ho hem denunciat sovint, però sols hi ha un inspector i ens diuen que ho vigilem nosaltres...» Per Hernández, això no només comporta una competència deslleial als qui fan les coses com cal, sinó que no en garanteix la qualitat. «Les queixes que s'escolten de clients provenen d'estades en cases il·legals.»

Més enllà d'això, Aturebre denuncia que «el dèficit tecnològic» que pateixen les Terres de l'Ebre dificulta, i molt, la comercialització de les cases: «A la zona del Poblenou –al Delta, amb moltes cases rurals– no hi ha ADSL.» I així és difícil internacionalitzar-se.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>La Conca, per descobrir

>«Amenaçats» pels polígons

>Els establiments de turisme rural adoptaran el sistema de categories de qualitat el 2009

>«Sempre he cregut en el Priorat»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.