| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 11 de maig de 2024


dimecres, 12 de març de 2008
>

CiU i el PP s'aferren a la seva resistència a Tarragona

ICV convocarà una assemblea intercomarcal del Camp

Ò. MESEGUER. Tarragona
L'onada de vot al PSC ha deixat la demarcació de Tarragona com a feu d'excel·lència socialista, amb uns nivells històrics impensables fa vuit anys [vegeu el gràfic a portada]. Amb ERC abatuda i dissenyant el seu futur [més informació a les planes 16 a 19], el PP i CiU s'aferren a la seva resistència en termes absoluts i ICV admet que ha de conquerir nous espais.

Si el dia després va ser sobretot el torn dels grans vencedors, els socialistes, i dels principals derrotats, ERC, ahir els principals responsables polítics de CiU, el PP i ICV al Camp de Tarragona van valorar uns resultats que a primera vista no els aporten ni els treuen gran cosa. La coalició nacionalista ha aguantat fort com a segona força, tot i la pèrdua espectacular de pes respecte al 2000, i el president de CDC al Camp, Joaquim Nin, va destacar la resistència enfront «l'onada espanyolista» i «la creuada dels partits espanyols per convertir les eleccions en unes presidencials». El també alcalde d'Albinyana admet l'èxit de la campanya socialista de la por del PP –Si tu no hi vas, ells tornen–, però avisa que algun dia s'hauran de dir les coses «en positiu» i que aleshores es veurà la diferència entre el vot «anti» recollit massivament pel PSC i el vot «a favor» que ell atribueix als seus. Nin admet també que a les grans ciutats és on més s'ha bipolaritzat la pugna i una part del votant potencial de CiU: «Han preferit votar per evitar Zapatero o per evitar el PP.» Amb tot, els convergents celebren que Tarragona hagi estat la demarcació catalana on CiU «ha baixat menys», en nombre absolut de vots.

El PP, que ha pujat lleugerament en vots i en percentatge, també ho veu en clau «positiva». El president a la demarcació, Miquel Àngel López Mallol, destaca que el seu partit hagi passat a ser la segona força en ciutats importants on abans no ho eren –Reus i Vila-seca– i no vincula directament les pujades amb l'acció de govern popular als ajuntaments, si bé admet els bons resultats en llocs com ara Roda de Berà, Cunit i Creixell. Sobre el forat negre del PP, les Terres de l'Ebre, es va mostrar resignat i alhora esperançat: «No podíem esperar grans resultats, però a poc a poc tornarem a ser el que érem a l'Ebre.»

Pel que fa a ICV-EUiA, el president d'intercomarcal d'Iniciativa al Camp, Lluís Balart, afirma que el resultat ha estat «digne» i uniforme, al voltant del 3% de suport arreu. «Tarragona està en sintonia amb Lleida i Girona, i sembla que no podíem aspirar a gaire cosa més; el que hem de fer és veure com eixamplem l'espai, amb el rejoveniment de quadres i la renovació del discurs», va dir. De moment, té previst convocar una assemblea del Camp abans de l'estiu. L'exregidor tarragoní avança que li agradaria tornar a presidir la intercomarcal.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Celebració i compromís socialistes

>Del blau al roig.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.