| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024


dissabte, 2 de febrer de 2008
>

ATO inverteix deu milions d'euros a la seva planta de Vidreres per produir un nou tipus de llet

L'alimentació de les vaques és a base d'un compost fet a partir de llavors de lli

IMMA BOSCH AGÈNCIES. Vidreres
Corporación Alimentaria Peñasanta, que produeix la marca de llet ATO, va presentar ahir el seu darrer producte, Natura, el procés d'elaboració i envasament del qual es farà a Vidreres, on ha invertit deu milions d'euros per adequar les instal·lacions. L'elaboració del nou producte, s'ha pogut fer complementant l'alimentació de les vaques amb un compost fet a partir de llavors de lli. El projecte s'ha dut a terme gràcies a un acord entre cinc ramaders gironins, Capsa i el grup lacti Campina.


+ La fàbrica que Corporación Alimentaria Peñasanta té a Vidreres. Foto: I. BOSCH

Per produir aquest nou producte, els ramaders gironins han format una societat, Natura Llet, que té el 60 per cent de l'accionariat de la societat Llet ATO, i el 40% restant correspon a Capsa.

Natura Llet i Capsa han invertit 10 milions d'euros per adaptar les instal·lacions de la fàbrica que ATO té a Vidreres per a la nova producció, i hi destinaran tres milions més per promocionar la nova marca, ATO Natura. «El caràcter innovador i avantguardista de Catalunya fan que sigui el lloc ideal per al llançament. A més, ATO té una imatge de qualitat aconseguida al llarg dels anys, cosa que la converteix en una marca molt rellevant», van dir.

Les previsions de l'empresa són comercialitzar el nou producte –que només es vendrà a Catalunya– a mitjan març amb un preu per ampolla d'uns 1,05 euros, va dir el portaveu dels ramaders, Jaume Pont Camps. Pont va manifestar que les previsions de producció d'ATO Natura per al primer any són «entre deu i catorze milions de litres» –el que equival a entre deu i catorze milions de brics– i la companyia preveu arribar als 45 milions de litres a l'any d'aquí a tres o quatre anys.

Segons la responsable d'ATO, Mar Fajardo, l'alimentació del bestiar es complementa amb un compost fet a partir de llavors de lli, que aportaran a la nova llet «CLA i Omega 3, un augment del 20 per cent d'àcids grassos insaturats i un descens del 6 per cent d'àcids grassos saturats». Així mateix, segons va dir Jaume Pont, suposa un reforç per al mateix bestiar, ja que millora la producció mitjana. «És una llet tradicional amb una qualitat superior que s'aconsegueix en origen en comptes d'enriquint-la amb ingredients extres.»

Els representants d'ATO van anunciar el nou producte després que dijous la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (Fiab) advertís del tancament d'empreses del sector a causa de la pujada de preus generalitzada provocada pels efectes col·laterals de la pujada del preu del petroli, que ha fet incrementar el preu dels cereals. Pel que fa a això, Pont va assegurar que «aquest any a Catalunya, de 900 ramaders, 66 ja han demanat el tancament de les seves empreses», i que a l'Estat espanyol s'ha passat dels 224.000 ramaders que hi havia el 1985 a uns 24.000 actualment, «una reducció del 90% del sector».

Malgrat que Pont va dir que el canvi d'alimentació amb llavors de lli no ha suposat un augment «significatiu» en comparació al cereal que utilitzaven fins ara, va avançar que quan se'ls acabi el contracte a l'abril del nou cereal, preveuen un «augment del 33%» del preu de les llavors de lli.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>ATO invertirà deu milions a la planta de Vidreres per a un nou tipus de llet

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.