| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 20 d'abril de 2024


dimarts, 29 de gener de 2008
>

Vallès. Unes setanta persones protesten davant el consistori pel tancament de l'escola taller de Viladecavalls

El govern manté els sous i recol·loca els mestres en altres feines a l'Ajuntament

JORDI ALEMANY. Viladecavalls
Una setantena de persones es van concentrar a dos quarts de tres de la tarda davant de l'ajuntament de Viladecavalls per reclamar que no tanquin l'escola taller oberta des de fa 10 anys. El govern (CiU i PVA) argumenta que les condicions per aspirar a la subvenció amb la qual se sustentava el centre han variat i obliguen el professorat a estar a l'atur. Per això opten per recol·locar-los fent altres feines tècniques a l'Ajuntament que els permetin estalviar-se diners de contractacions externes


+ Els concentrats van tallar el trànsit davant l'ajuntament. Foto: J.A.

La clausura de l'escola es va formalitzar el 30 de novembre passat i els manifestants consideren que s'ha fet «per falta de voluntat política», segons explica Jesús Vela, coordinador pedagògic del centre. Vela recorda que l'antic alcalde, Fèlix Farré, va fer un decret el 2006 garantint la continuïtat del centre que va ser ratificat un any després pel nou alcalde, Sebastià Homs, i fins i tot «va ser un dels eixos de la campanya electoral de CiU». L'escola taller treballava amb uns 64 alumnes de 16 a 25 anys de diferents municipis que tenien dificultats o poca motivació en l'aprenentatge i al centre se'ls ensenyava un ofici, tenien la possibilitat de treure's el graduat escolar i accedir a la borsa de treball en col·laboració amb diverses empreses.

L'Ajuntament argumenta que la decisió d'acabar l'activitat del centre s'ha produït pel canvi de condicions per obtenir una de les subvencions, que depèn de la Generalitat quan fins ara provenia d'Europa, després d'acabar l'últim període de dos anys de projecte d'escola taller. En les noves condicions es demana que els mestres i educadors «també estiguin a l'atur», explica la regidora d'Educació, Regina Parellada, i això significarà posar 170.000 euros més a l'any «dels 130.000 que ja hi posàvem», afegeix. És en aquest punt que Parellada justifica que als quatre professors, el director, la secretària i el coordinador pedagògic –en tenir més de dos anys d'antiguitat i passar a ser indefinits– se'ls ofereixen altres feines tècniques dins l'organigrama municipal perquè «així faran feina per a tota la comunitat de Viladecavalls» i no només per a un col·lectiu d'alumnes. En aquest sentit, hi afegeix la regidora, les feines que desenvolupin de jardineria i calefacció, entre d'altres «no s'hauran de contractar a empreses externes i suposarà un estalvi pressupostari», i afegeix que «tots els professors ho han acceptat i això s'ha convertit en una reivindicació personal», en referència a Jesús Vela. Parellada assegura que es buscarà una sortida i solucions a futurs alumnes perquè puguin anar a altres escoles taller de municipis veïns.

En la concentració d'ahir al migdia van rebre el suport de professors de l'IES Viladecavalls, de les escoles i d'associacions de veïns i de l'Abadia de Montserrat, entre d'altres. El col·lectiu també ha posat la denúncia en mans del Síndic de Greuges a través del programa El matí de Catalunya Ràdio. De la seva banda, el grup municipal d'ICV també ha fet un manifest de suport als treballadors i presentarà una moció en el pròxim ple.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Concentració de protesta a Viladecavalls contra el tancament de l'escola taller

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.