| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


dijous, 24 de gener de 2008
>

La PDE desconfia de la dessaladora de Cunit i reclama un altre emplaçament

El col·lectiu acusa la Generalitat d'incoherència i de provocar una alarma excessiva per la sequera

GUSTAU MORENO. Tortosa
La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va advertir ahir que continua desconfiant del projecte de la planta dessaladora que el govern català té previst construir a Cunit. Segons el moviment social, el projecte servirà per interconnectar les xarxes del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) amb la d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), i per fer arribar l'aigua de l'Ebre a Barcelona. La PDE, que va reclamar un altre emplaçament per acostar la dessaladora a Tarragona i així evitar la interconnexió, també va acusar la Generalitat de provocar una alarma excessiva per la sequera, així com de fer polítiques contradictòries en la gestió de l'aigua.


+ Abella, Tomàs i Panisello, en la compareixença d'ahir. Foto: G.M.

Un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, va remarcar que el projecte de la dessaladora de Cunit «amaga alguna cosa», ja que acostarà encara més les xarxes del CAT i d'ATLL, que és just allò que pretenia l'antiga interconnexió de xarxes. «No ens creiem que vulguin fer una xarxa bidireccional i reversible, per enviar aigua cap a Tarragona a l'estiu i cap a Barcelona a l'hivern», va dir. Panisello va afegir-hi que ara el govern ha canviat el projecte, i que planteja que la dessaladora pugui tenir dues preses d'aigua independents. «Des del CAT ens diuen que la dessaladora podria ser l'inici del tancament de l'aixeta del minitransvasament a Tarragona, però no ens ho acabem de creure», va insistir. «Només volen la dessaladora per poder satisfer tota la demanda que tenen i que ara no podrien cobrir amb la concessió del CAT», va dir. Segons el portaveu, la PDE preferiria un canvi d'emplaçament i que la dessaladora es construís més a prop de Tarragona, per substituir el minitransvasament sense que fos un perill de fer arribar l'aigua de l'Ebre a Barcelona.

«Som conscients que no voldran un canvi d'emplaçament», va dir el també portaveu Manolo Tomàs. «Però tampoc ens convenç l'argument que mentre mani l'actual govern no s'utilitzarà la dessaladora per interconnectar les xarxes i portar l'aigua a Barcelona», va afegir-hi. A més, Tomàs va recordar que Catalunya és un país mediterrani on hi ha sequera cada deu o quinze anys, i que «mai s'ha fet una gestió correcta de la sequera, sinó de l'oferta d'aigua». El portaveu va remarcar que la nova cultura de l'aigua, defensada per la PDE i la comunitat científica, dóna els instruments correctes, però que la Generalitat ha preferit afrontar la sequera amb missatges i polítiques contradictòries. De fet, Tomàs va acusar el govern català de provocar una «alarma excessiva» i d'«angoixar» els ciutadans. «Hi ha una gran contradicció entre allò que diu Medi Ambient i allò que està fent Agricultura», va lamentar.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Accions contra el regadiu del Xerta-Sénia

>El guió dels nous transvasaments

>La PDE desconfia de la dessaladora de Cunit i reclama un altre emplaçament

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.