| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


diumenge, 13 de gener de 2008
>

Tarragona tindrà una setmana del còmic

L'organitza l'associació Ariadna, amb l'impuls dels responsables de la revista Delirópolis, i tindrà lloc al maig

CARINA FILELLA. Tarragona
Són artistes vinculats al món del còmic i han decidit dedicar una setmana a aquesta disciplina que, creuen, «encara està poc valorada al nostre país». L'associació Ariadna, amb l'impuls dels responsables de la revista Delirópolis, organitzen el que serà la primera Setmana del Còmic de Tarragona, que tindrà lloc la segona setmana de maig, al Teatre El Magatzem i en altres espais de la ciutat. Durant quatre dies s'organitzarà una exposició amb dibuixos originals publicats a Delirópolis i es programaran conferències d'artistes que formen part de l'elenc de col·laboradors de la revista. També hi haurà xerrades d'especialistes del còmic, tot i que els organitzadors encara no volen avançar el seu nom. Es tracta, diuen, de situar el còmic com a vehicle expressiu de l'art.


+ Miguel Villalba, Hugo Prades, Josep Lluís Zaragoza i Nani Blasco, organitzadors de la Setmana del Còmic. Foto: C.F.

Al voltant de la revista Delirópolis. Surrealismo y arte secuencial, que s'edita a Tarragona des del 2004, hi giren diversos il·lustradors de la ciutat i també d'arreu del món. Són els d'aquí els que han creat els gèrmens del que serà la primera Setmana del Còmic de Tarragona, organitzada amb el suport de l'associació Ariadna. El certamen tindrà lloc la segona setmana de maig i tindrà com a escenari principal el teatre El Magatzem, tot i que també es podrien organitzar actes a altres espais de la ciutat, com ara la Biblioteca Pública de Tarragona.

Els organitzadors encara estan embastant el programa, però ja hi ha algunes propostes clares. Una serà l'organització d'una exposició que reuneixi alguns originals dels dibuixos publicats a Delirópolis en els 28 números que s'han editat fins ara. El responsable de la publicació, Miguel Villalba, diu que volen donar a conèixer el que fan uns artistes que, sovint, estan més reconeguts a fora que a casa. «Volem donar un impuls a aquest treball», afegeix Nani Blasco, responsable de l'associació Ariadna. Una altra proposta del cartell serà l'organització de conferències a càrrec dels il·lustradors. Miguel Villalba mateix parlarà sobre la revista i sobre el surrealisme dins el còmic. Hugo Prades ho farà sobre la història de la il·lustració en el còmic. La torrenca Laura Gual centrarà la seva xerrada «en els possibles orígens tarragonins de Tintín»; i Ramon Sarlé parlarà de la història del còmic a Tarragona. A més, es convidaran diversos especialistes sobre el còmic, tot i que els organitzadors encara no volen avançar-ne el nom. L'associació Ariadna també manté contactes amb els responsables de la Biblioteca Pública de Tarragona per organitzar altres activitats adreçades al públic més jove.

L'Ajuntament de Tarragona ha donat suport econòmic a la Setmana del Còmic amb l'aportació de 10.000 euros, que els organitzadors volen ara incrementar «trucant a altres portes», públiques i privades. La seva voluntat és que el certamen tingui continuïtat.



CAP AMBICIÓ COMERCIAL


La Setmana del Còmic de Tarragona no vol emmirallar-se en el Saló del Còmic de Barcelona. Diuen que «l'esperit és molt diferent» i que, aquí, no ha de prevaler l'ambició comercial. «Volem, més que res, que serveixi de punt de trobada entre tota la gent que li agrada el còmic», diu Nani Blasco.

Els artistes tarragonins que lideren el certamen consideren que «el còmic és un art pictòric, literari i cinematogràfic» i que, malgrat que a les comarques de Tarragona encara «no hi ha un públic potencial important», del que es tracta, precisament, és de fer de pol d'atracció i de donar una empenta important a tots els professionals que treballen en aquesta disciplina. Amb tot, «no ens preocupa que el nombre de visitants no sigui massiu», diu Blasco.

Els artistes Miguel Villalba, Hugo Prades i Josep Lluís Zaragoza es mostren molt crítics per la minsa valoració pública que té el còmic al país, en oposició al reconeixement que hi ha en altres països europeus: «A l'Estat el còmic està estigmatitzat com a producte de consum ràpid, infantil i adolescent; i no hi ha una percepció del còmic com a art», diuen.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Una revista alternativa dedicada al còmic

>Tarragona dedicarà una setmana al còmic

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.