| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 6 de maig de 2024


divendres, 7 de desembre de 2007
>

Gaspart: «Aïllar els ‘hooligans' a la ciutat seria pitjor i donaria una imatge irregular»

El president de Turisme de Barcelona recalca que el comportament dels aficionats del Rangers van ser un episodi aïllat

F. ESPIGA. Barcelona
Les imatges dels seguidors del Glasgow Rangers protagonitzant un descontrolat botellón en ple centre de Barcelona durant la primera setmana de novembre han encetat un debat sobre la conveniència d'adoptar mesures dràstiques arran de les conseqüències, tant d'imatge com pel que fa a incidents, que poden provocar les aficions radicals que assisteixen als partits de Champions del Barça. El president de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, assegura que aquests episodis no són generalitzats –«estem parlant de 3 o 4 equips amb aficions de risc»– i que, en cas de donar-se, no malmeten el prestigi de la ciutat. Gaspart també desaconsella la proposta d'aïllar-los en un punt concret de la ciutat. «Seria pitjor. Aquí si que donaríem una imatge irregular», assegura.


+ Seguidors del Glasgow Rangers, envoltats de deixalles, en plena festa a la plaça Catalunya. Foto: EFE

Per contextualitzar el debat, i en declaracions a aquest diari, Gaspart assenyala que l'actitud incívica que van mostrar els hooligans del Rangers –bevent i orinant al carrer o generant fins a vuit tones de residus en només dos dies– no és atribuïble a cap factor de ciutat: «Quan es desplacen seguidors d'equips anglesos o escocesos, sempre hi ha incidents. I no només a Barcelona. També passa a París, Londres o a qualsevol ciutat que organitzi un partit de Champions o d'Eurocopa.» Seguint aquest argument, el president de Turisme de Barcelona nega els temors que s'han instal·lat en determinats cercles ciutadans i polítics, segons els quals en qualsevol partit de Champions que jugui el Barça es poden reproduir aquests fets. «Estem parlant de tres o quatre equips amb aficions de risc. Aquí s'ha jugat la final de la Champions entre el Manchester i el Bayern, i la ciutat va viure una festa futbolística. Ara vindrà l'Stuttgart i potser vindran 2.000 o 3.000 aficionats que, segurament, i tant de bo, no provocaran cap incident. La ciutat està preparada si hi vénen aficions que es comporten d'una manera normal i correcta. Barcelona sempre ha d'estar agraïda per la promoció que li fa el Barça, sobretot si juga la Champions.»

La pregunta és què cal fer el dia que arribin hooligans conflictius? «Ja s'hi està treballant. La UEFA, de la qual formo part, ja està estudiant que en el futur no es pugui desplaçar ningú sense entrada a un partit de la Champions. Així ens estalviaríem molts maldecaps. I em consta que l'Ajuntament, i l'alcalde en persona, ja s'estan preocupant perquè la UEFA s'ho prengui seriosament.» El consistori, però, també té instruments a l'abast, segons Gaspart, per afrontar un escenari potencialment crític: «Quan siguin aquí, hi ha d'haver un bon control de les zones on van: les Rambles, la plaça Catalunya i poca cosa més. S'hi ha de posar una vigilància molt especial i exigent, perquè la gent se senti controlada.» El que sí desaconsella, obertament, són propostes com la formulada pel mateix Ajuntament de situar-los en un punt aïllat, com el Fòrum o Montjuïc. «Jo no recomanaria que es concentressin en una zona. Seria pitjor. Si poséssim 5.000 o 10.000 persones en un lloc on se sentissin tancades i després les transportéssim com animals, donaríem una imatge irregular», conclou.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Les entitats veïnals de l'entorn del Fòrum no volen més «botellons» a la zona

>«Barcelona és un producte que fa enveja»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.