| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2024


dissabte, 1 de desembre de 2007
>

Més minoria que mai

Hereu viu la primera reprovació d'un govern per part de l'Ajuntament de Barcelona en un ple farcit de derrotes

MARIONA SÒRIA. Barcelona
Ple horribilis per al govern en minoria de Jordi Hereu. Si no n'hi havia prou amb el xoc contra el seu exsoci de govern, ERC, pels límits del futur parc natural de Collserola, ahir, PSC i ICV-EUiA no van poder evitar veure amb impotència com la majoria, a l'oposició, aprovava també la reprovació a l'equip de govern per la seva passivitat enfront dels fanàtics dels Rangers i tornava a reviure el rebuig al traçat del TAV pel centre de la ciutat. A més, CiU li va demanar el cessament de la responsable de l'Agència de Salut Pública, Isabel Ribas, per l'afer de l'aigua i «l'alarma social» creada, tot i que sense èxit. Ahir, la minoria del govern va ser més minoria que mai, i va haver de fer un gest insòlit: retirar una proposició pròpia sobre Collserola per la falta de suport.

Jordi Hereu va tenir ahir una dosi triple de derrota al ple municipal. Van caldre quatre hores de debat per demostrar que de res van servir els intents de Ramon García Bragado (PSC) i d'Imma Mayol (ICV-EUiA) per convèncer el seu exsoci de govern, Jordi Portabella (ERC), perquè acordés amb ells una proposició conjunta sobre Collserola que no parlés de xifres concretes d'hectàrees i que convertís la seva proposició –una proposta de màxims sobre la protecció del parc– en alguna cosa més difusa, menys comprometedora. No ho van aconseguir. «És ridícul aquest debat», deia Mayol, «perquè estic convençuda que d'aquí uns mesos estarem tots d'acord en una proposta sobre Collserola, perquè no defensem coses tan allunyades!». «El que discutim avui, demà ens semblarà anacrònic», va assegurar durant el ple. Tot i els bons auguris de futur de l'ecosocialista, Portabella no semblava veure-ho tot tan efímer. El republicà no només va mantenir la seva pròpia proposició, sinó que a més va aconseguir els vots favorables de CiU i PP, i va provocar que Hereu decidís retirar, després de ser discutida, la seva pròpia proposició per falta de suport. «La retirem perquè no volem votar en contra del parc de Collserola», va ser l'argument de García Bragado, que després defensava haver-la mantingut fins al final per «afavorir el debat» i guanyar temps de conversa.



LA DISCUSSIÓ DELS PLÀNOLS
El cert, però, és que Collserola i aquest ple han obert encara una mica més l'esquerda que separa, ara mateix, els exsocis del tripartit barceloní. No només per la prova de força mostrada per Portabella dins del ple, sinó perquè, minuts després, quan Bragado el va acusar reiteradament d'estar utilitzant «informació errònia», Portabella no va dubtar a convocar la premsa per mostrar-los un dels plànols que ha elaborat l'Ajuntament de Barcelona com a part dels treballs previs de definició del parc.

«Una vegada i no més», es lamentava després un membre del govern. «Ha demostrat una deslleialtat absoluta a la confiança que li hem prestat, amb aquest gest». Ara, les relacions amb el soci preferent estan tocades, tot i que ahir públicament Bragado ho negués. Aquesta no va ser l'única derrota del govern en minoria de PSC i ICV-EUiA, que també va haver de veure com revivia el debat contrari al TAV amb una proposició de l'oposició. L'alcalde Hereu va veure com la majoria de l'Ajuntament de Barcelona tirava endavant la reprovació de l'equip de govern per la seva «actitud passiva» envers els seguidors del Glasgow Rangers, a principis de novembre. «Serà la primera vegada que un ajuntament reprova un govern municipal», va recordar Alberto Fernández Díaz, del PP, que, com la resta de grups, van acusar el govern d'haver fet la vista grossa davant de l'actitud dels fanàtics. El que sí va aconseguir Hereu va ser l'aprovació, amb el suport d'ERC, de la transformació del barri de la Sagrera, el pla que permetrà la construcció de 1.980 habitatges, 642 dels quals seran en règim de protecció, a més d'equipaments a la zona que ajudaran la connexió de la Sagrera i Sant Martí.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Collserola serà parc natural però amb altres límits

>McHereu, McMayol i el civisme periquito

>L'Estat treu a subhasta les obres per fer les vies del tram Sagrera - Nus de la Trinitat

>L'oposició torna a exhibir la majoria contrària al TAV pel centre

>Els retrets per la tolerància amb els aficionats del Rangers esdevenen estrebada d'orelles oficial

>Hereu viu la primera reprovació d'un govern municipal de Barcelona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.