| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


diumenge, 21 d'octubre de 2007
>

La riquesa d'invertir temps

Uns 15.000 gironins col·laboren cada any com a voluntaris amb associacions socials, ecologistes i de cooperació

DANI VILÀ. Girona

+ Els gegants van participar ahir al matí en la fira del voluntariat a Girona. Foto: D.V.

En un món on el temps és or, la inversió d'una estona personal per ajudar als altres es considera una de les riqueses més preuades. Així ho asseguren algunes de les entitats que ahir al matí van participar en la setena Fira d'Entitats de Voluntariat que es va celebrar a la plaça Salvador Espriu de Girona.

Es calcula que entre 10.000 i 15.000 gironins col·laboren anualment amb associacions diverses invertint part del seu temps a fer possible els projectes de les entitats, ja sigui per ajudar a malalts i persones amb dificultats, desenvolupar programes solidaris o executar projecte mediambientals.

El coordinador territorial a Girona de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Xavier Ribas, assegura que les entitats gironines «gaudeixen d'un important dinamisme i la participació de voluntaris és proporcionalment més alta que a la resta de demarcacions, però no podem caure en el cofoisme, perquè la majoria d'entitats reconeixen que els falten voluntaris per desenvolupar tots els programes que voldrien tirar endavant». Un dels problemes habituals és la falta de relleu generacional. Les qüestions vitals provoquen que en la franja d'edat entre els 25 i els 45 o 50 anys costi que els ciutadans destinin part del seu temps a projectes d'entitats.

L'Associació d'Amics del Camí de Santiago va participar ahir per primera vegada a la fira. «El nostre objectiu és donar-nos a conèixer i explicar la nostra tasca per recuperar el camí des del coll de Panissars fins a Montserrat», explica el president de l'entitat Jaume Oller. El sector social amb projectes d'atenció a malalts o les famílies és qui agrupa més nombre de voluntaris.

Des de la federació, Xavier Ribas subratlla la importància que tenen les xarxes de voluntaris «perquè són la punta de llança a l'hora de detectar problemàtiques i tenen molta força de transformació de la societat». L'èxit de la fira d'ahir va ser rotund amb un alt grau de participació que va servir perquè molts ciutadans coneguessin els projectes de les diverses associacions i també perquè les entitats i els voluntaris intercanviïn experiències.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Prop de 15.000 ciutadans de les comarques gironines fan de voluntari

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.