| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 12 de maig de 2024


divendres, 7 de setembre de 2007
>

La UdG estudia acollir empreses de renom que revalorin el parc

Aconseguir que s'hi instal·li una companyia coneguda significaria tenir un pol d'atracció del complex

EDUARD BATLLE. Girona
La Universitat de Girona (UdG) estudia que una o diverses empreses de prestigi dins l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) s'instal·lin al parc científic i tecnològic de la Creueta per atorgar-los una mena de segell de qualitat. L'objectiu seria donar un protagonisme al parc més enllà de les comarques gironines i una referència dins el mateix sector. El repte seria similar al dels altres parcs quan van començar a teixir el concepte universitari amb l'empresarial. La gerència ha tingut contactes amb empreses perquè s'instal·lin al parc, però la majoria pretenen comprar un terreny i posar-hi la seva seu.


+ Detall de l'edifici Jaume Casademont, és l'estructura de referència del parc científic i tecnològic./ Foto: JOAN SABATER

L'objectiu que es planteja la direcció del parc de la UdG és similar al que han fet altres universitats mundialment conegudes quan han creat un complex d'aquestes característiques: que una o diverses empreses siguin la referència del que s'hi està fent i siguin els segells de qualitat. Exemples com ara l'inicial de Hewlett-Packard a Silicon Valley, als Estats Units, i el de Nokia a Finlàndia són els més significatius. Hi ha empreses molt conegudes a les comarques gironines i també a Catalunya i, fins i tot, al sud de França que es voldria que tinguessin una seu en el complex de la Creueta. S'han estudiat algunes propostes, i la intenció és que una empresa coneguda suposaria com tenir l'emblema de tot el que s'està fent al complex i s'ha pretès amb la seva creació.

La fundació del parc ja ha tingut contactes amb empreses, però la majoria en lloc d'instal·lar una seu o una àrea d'investigació es decanten per comprar un terreny per traslladar-hi la companyia. Aquesta possibilitat és la que haurà de tractar la direcció del complex quan superi la fase inicial de l'estrena, una vegada hagi consolidat l'edifici Jaume Casademont i tingui més avançada la construcció del GiroEmprèn, que seran 11.000 m² destinats al servei de les empreses.

La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va utilitzar abans-d'ahir –durant la visita al parc amb els periodistes– el significat de les catedrals a l'edat mitjana per fer un paral·lelisme amb el significat dels parcs científics i tecnològics en les societats actuals. I dins aquest impacte que es pretén del recinte, Geli va anar més enllà dels camps de ciència i tecnologia per avançar que el complex també ha de tenir notorietat en recerca en àmbits com ara les humanitats i la cultura.



AJUTS DE L'ESTAT
El Ministeri d'Educació i Ciència ha anunciat les xifres d'ajudes a parcs científics i tecnològics de la convocatòria d'aquest any, que ascendeix a 416 milions d'euros entre subvencions i crèdits tous. Aquesta quantitat, un 26% més gran a la de la convocatòria del 2006, es destinarà als 326 projectes aprovats, que han estat presentats per 59 parcs.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Silicon Valley

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.