| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dimecres, 10 de gener de 2007
>

El govern fa el primer pas cap a la conversió de l'ICS en empresa pública

Els sindicats continuen sense donar suport a la reforma de l'ens perquè «privatitzarà» la sanitat

H. CAPERA L. BRUFAU. Barcelona
El govern va aprovar ahir l'avantprojecte de llei de reforma de l'Institut Català de la Salut (ICS), que en preveu la conversió en una empresa pública. Els sindicats continuen sense donar-hi suport perquè consideren que la reforma «no millorarà la qualitat assistencial» i introduirà «criteris de privatització en la sanitat pública». Ara, el projecte haurà de passa per diversos tràmits parlamentaris i és per això que els sindicats ja han anunciat que es tornaran a reunir amb els representants de tots grups. La consellera de Salut, Marina Geli, va explicar ahir que la conversió de l'ICS «dotarà de més autonomia» els centres assistencials.


+ La mesura afectarà 40.000 professionals. Foto: JUDIT FERNÀNDEZ
L'avantprojecte de llei de reforma de l'ICS no es va aprovar l'any passat per falta de temps. Així que una de les prioritats del nou govern ha estat donar llum verd als textos que, com aquest, es van haver de quedar al calaix. «L'any passat ja ens vam pronunciar en contra del projecte», explicava ahir Rafael Miret, responsable de polítiques sanitàries d'UGT, «perquè tot i que l'ICS necessita una reforma no es pot permetre que es privatitzi la sanitat pública». Metges de Catalunya, per la seva banda, considera que no cal modificar el marc legislatiu per fer més eficaç el sistema, sinó que és necessari «millorar la gestió i incrementar els recursos». Un dels punts més polèmics del text és el que fa referència a la cohabitació de tres tipus de contracte: l'estatutari, el funcionari i el laboral. Cap dels sindicats està d'acord amb aquesta possibilitat perquè no garanteix «que els metges, els professionals d'infermeria i d'administració continuïn sent personal estatutari», assegura Antonio Rosa, responsable de CCOO. El cas és que als prop de 40.000 treballadors de l'ICS se'ls mantindrà els contracte estatutaris, però tal com va assegurar ahir la consellera de Salut «es deixa la porta oberta en les noves contractacions». Els sindicats Satse i Catac consideren que el canvi de gestió «no solucionarà» problemes com per exemple les llistes d'espera i la sobrecàrrega assistencial que afecten la sanitat pública. Segons la titular de Salut, però, la nova estructura de l'ICS permetrà «convertir l'ens en un proveïdor sanitari molt més àgil i eficaç» i dotarà els centres assistencials de «molta més autonomia».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Analitzar les desigualtats

>Més investigadors

>El govern fa el primer pas cap a la conversió de l'ICS en empresa pública

>El govern fa el primer pas cap a la conversió de l'ICS en empresa pública

>El govern fa el primer pas cap a la conversió de l'ICS en empresa pública

>El govern fa el primer pas cap a la conversió de l'ICS en empresa pública

>El govern fa el primer pas cap a la conversió de l'ICS en empresa pública

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.