| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2024


dimecres, 27 de desembre de 2006
>

«A la universitat aniré a classe»



DANI VILÀ. Girona

En Cesc Massó, de Girona, té 23 anys i només li queden cinc assignatures per aprovar tot el batxillerat, un tram educatiu que ha fet sense anar a classe. Amb 16 anys va deixar els estudis, però quan en tenia 20, la seva xicota el va convèncer per tornar a estudiar.

Treballa a jornada partida a la llibreria Pla Dalmau de Girona i l'únic sistema que li permetia seguir els estudis era estudiar pel seu compte i a través d'internet. Ara fa tres anys es va proposar treure's tot el batxillerat amb aquest sistema que oferia l'IES Jaume Vicens Vives, que permet tota la flexibilitat horària que el seu cas requeria. «El primer any va ser difícil i em va costar, perquè no tenia l'hàbit d'estudiar, però el segon ja va canviar», explica en Cesc. A l'IES Vicens Vives de Girona hi ha 220 alumnes matriculats en aquest sistema no presencial. El cap d'estudis de l'IOC al centre gironí, Pere Nogué, destaca que aquest model «permet estudiar a la carta». Això sí, Nogué admet que un 40% dels que es matriculen ho fan amb bons propòsits, «però no en sabem res durant el curs ni fan cap treball». La modalitat d'estudiar a distància té cada cop més adeptes i en els darrers set cursos, Nogué admet que al centre gironí l'augment del nombre d'alumnes s'acosta al centenar, tot i que creu que es coneix poc aquesta modalitat d'estudis.

Compaginar feina i estudis, però, ha significat que «no hagi anat a cap tutoria» i subratlla que estudiar per compte propi «significa molt d'esforç». «Estic molt content amb aquest sistema d'estudiar, perquè és l'únic que em servia», destaca en Cesc. Garanteix que no ha trobat a faltar els companys «perquè l'objectiu és aprovar».

Si tot surt bé, en Cesc serà un dels milers d'estudiants que al juny posaran a prova els seus coneixements amb la selectivitat. «No em preocupa excessivament, segur que estaré nerviós, però només és un 40% de la nota per anar a la universitat», aclareix. El que té clar és que després d'aquests tres anys estudiant a casa i les estones lliures, «a la universitat vull anar a classe». El seu objectiu és entrar a Educació Física.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Necessitem més ajudes»

>«No vull deixar els estudis»

>«Necessitem més facilitats»

>Prop de 4.000 alumnes catalans estudien a distància batxillerat o els cursos d'ESO

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.