| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 17 de maig de 2024


diumenge, 3 de desembre de 2006
>

Dos dies per intercanviar coneixements informàtics en la Lan Party de Tarragona

Uns 150 aficionats a la cibercultura es van aplegar en aquesta primera edició celebrada a la ciutat

GISELA PLADEVEYA. Tarragona
La Jove Cambra Internacional de Tarragona, juntament amb l'Ajuntament, la Diputació i la Universitat Rovira i Virgili, han organitzat durant aquest cap de setmana la primera Lan Party a la ciutat. La celebració té lloc en una de les sales de la biblioteca del Campus Sescelades; on, al llarg del dia d'ahir, van anar-hi arribant unes 150 persones amb els seus ordinadors portàtils sota el braç. Xavi Bielsa, un dels encarregats de l'acte, va considerar que «l'objectiu d'aquesta iniciativa és que els participants intercanviïn informació i coneixements informàtics; i que, a més, gaudeixin de les competicions de jocs on-line que han organitzat».


 Foto: OLÍVIA MOLET

+ Alguns dels joves que van assistir ahir a la primera edició de la Lan Party a Tarragona. I, a la dreta, un dels nois jugant a un videojoc en línia. Foto: OLÍVIA MOLET

«Aquesta trobada és interessant perquè es converteix en un punt d'intercanvi social i cultural, en què tots els participants es transmeten habilitats i coneixements informàtics i on tenen l'oportunitat de conèixer gent que comparteix les seves mateixes aficions», explicava ahir Manuel Cuesta, coordinador dels telecentres del consistori de Tarragona. Cuesta també afegia que, malgrat que la Tarraco P@rty celebrada aquest cap de setmana està adreçada a persones de totes les edats, el perfil majoritari dels assistents va dels «14 als 28 anys». Per aquest motiu, va insistir que encara han d'aconseguir una major obertura social, que també serveixi per reduir la fractura digital existent.

D'altra banda, la jornada va estar caracteritzada per la realització de tallers i tornejos de jocs en línia. Álvaro Torrado, un dels coordinadors d'aquesta iniciativa, va dur a terme un curset de formació en què va ensenyar com «modificar l'escriptori d'un ordinador per tal que no sigui el típic de Windows, i aconseguir que les icones siguin més estètiques i funcionals». Així mateix, M. Dolors Sánchez, una veïna de Reus de 27 anys, va fer-se càrrec del torneig del Quake 3. Un joc que va descobrir fa 10 anys, i amb el qual confessa que pot passar fins i tot vuit hores diàries jugant. Tot una afició que ella mateixa aconsella per «desconnectar dels problemes i, alhora, fer esport mental».



 NOTÍCIES RELACIONADES

>L'assaig de TICnològica 2007

>«Malalts» de bits.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.