| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


dijous, 29 de desembre de 2005
>

El músic reusenc Ariel Santamaria treu al mercat una òpera rock que parla dels vicis masculins

El mateix cantant descriu el nou disc com una obra «políticament molt incorrecta»

NATÀLIA BORBONÈS. Reus
«Una òpera rock que és políticament molt incorrecta». Així defineix Ariel Santamaria el seu segon treball discogràfic, Vida i miracles de l'home viciós , que acaba de treure al mercat al capdavant de la Banda del Dr. Juantxi. El músic reusenc és l'autor de totes les lletres, i de bona part de la música, del disc, que inclou cançons que no són gaire aptes per a estómacs sensibles i reivindicacions feministes: «Qualsevol artista que vulgui ser valorat ha de ser transgressor», es defensa.


+ El músic Ariel Santamaria, fotografiat davant del campanar de Reus en una imatge d'arxiu. Foto: E.VALLÈS.
Seguint antecedents com el de Pau Riba i L'home estàtic o el de Jaume Sisa i L'home dibuixant, Ariel Santamaria i la Banda del Dr. Juanxi han bastit un disc conceptual, dedicat a «l'home viciós» i que, a més, els ha sortit en format d'òpera rock, molt poc tractat pel rock català. Tampoc el rock català es dedica gaire a fusionar el «rotllo-mediterrani-LluísLlach» amb «rotllo-Marilyn-Manson»: «Des del punt de vista musical, en el rock català falta algú que faci aquestes coses, amb lletres molt escatològiques i incorrectes, cosa que ja feia Alice Cooper fa trenta anys. O Iggy Pop, Sex Pistols o els grups de la movida madrilenya, com Las Vulpes o Siniestro Total. També l'Albert Pla ha fet coses que Déu n'hi do». Santamaria està convençut que la transgressió és el mitjà per aconseguir valoració i difusió: «Nosaltres hem arribat a la conclusió que no podem viure de la música. Per tant, mirem de passar-ho bé amb el que fem i amb la idea que d'aquí a trenta anys la gent que escolti els nostres discos flipi tant com flipem nosaltres amb els discos de fa trenta anys de Cooper, Riba o amb els primers treballs de l'Orquesta Mondragón, que eren una passada». Cançons, per tant, que parlen sobretot de sexe i de drogues i que no deixen de banda la ciutat de Reus, una de les passions d'Ariel Santamaria i que el va portar a encapçalar fa dos anys una candidatura independent a les eleccions municipals: «Reus et dóna un bon fons literari per escriure de tot, de coses bones i de coses dolentes. Hi ha una undergrounditat que aprecien molt la gent més jove, la que té quinze o setze anys, que veuen que fem alguna cosa diferent, digna i amb qualitat». El nou disc de la banda es distribuirà per tot Catalunya, a diferència del primer treball, Everybody's Juanxi, que no va traspassar les fronteres locals. Pel que fa a les gires, Ariel Santamaria comenta que a hores d'ara només tenen dos concerts programats a Reus: «El panorama està molt malament en general. Només es fa el mínim, com les festes majors. Falta infraestructura. Però nosaltres hem arribat a tocar a Girona o Sabadell i hem funcionat, encara que parlem de coses de Reus».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Ariel Santamaria edita una òpera rock sobre els vicis masculins

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.