| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 d'abril de 2024


dimarts, 20 de setembre de 2005
>

Pares d'alumnes exigeixen que la Generalitat equipari la despesa educativa a la mitjana europea

La Fapac promou un pla pilot per formar monitors de lleure que treballin a les zones rurals

JOSUÉ GARCIA. Barcelona
Una setmana després de la tornada a les aules, la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) va exigir ahir al govern que passi de les paraules als fets i que augmenti la inversió per pal·liar els dèficits que consideren que hi ha en construccions escolars i per contractar més professors i monitors. Consideren imprescindible que la despesa per alumne s'equipari a la mitjana de la Unió Europea d'aquí al 2010. La federació també va anunciar que treballa en un pla per formar i coordinar monitors de lleure i dinamitzadors d'associacions de pares i mares en sis comarques.


+ Representants de la Fapac, amb el seu president al centre, ahir a la tarda a la seu de l'entitat. Foto: JUANMA RAMOS.
El president de la Fapac, Joan Jordi Rosell, va fer balanç ahir de l'inici de curs i, tot i que va destacar la «transparència i la bona voluntat» del tripartit en matèria educativa, va exigir més inversió per poder «tirar endavant les seves idees» i augmentar així les dotacions per resoldre «com a mínim els dèficits en infraestructures bàsiques». En opinió seva, és urgent construir més centres escolars i incrementar les partides per fer reformes i rehabilitar les escoles més degradades. Esperen que, abans que s'acabi la legislatura, s'equipari la despesa per alumne a la de la resta de l'Estat i, més enllà, arribar a la mitjana dels països de la UE d'aquí a cinc anys, que el 2003 estava entorn els 6.100 euros. A Catalunya, però, és inferior als 5.000 euros. Rosell espera que la conselleria d'Educació no amagui problemes com ara la massificació en algunes zones del país: «Ningú no es creu que no hi hagi massificació; el problema existeix i no es pot amagar», va dir referint-se a les declaracions de la setmana passada de la consellera Marta Cid. Quant al debat sobre el pacte nacional d'educació que està sobre la taula a la comunitat educativa, el president de la Fapac va celebrar algunes de les mesures que vol aplicar el govern, com ara l'obertura dels centres des de l'1 de setembre, però es va mostrar reticent en d'altres com ara la sisena hora lectiva a les escoles de primària. D'altra banda, la Fapac va anunciar ahir que proposarà al Departament d'Educació que porti a terme un pla pilot per formar monitors de lleure i dinamitzadors d'AMPA que puguin treballar en diversos centres de zones rurals del Baix Ebre, l'Alt Empordà, l'Anoia, l'Urgell, l'Alt Urgell i el Bages.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>El curs no arrenca a les escoles d'adults

>Pares d'alumnes volen que s'equipari la despesa en educació amb la mitjana europea

>Pares d'alumnes volen que s'equipari la despesa en educació amb la mitjana europea

>Pares d'alumnes volen que s'equipari la despesa en educació amb la mitjana europea

>Pares d'alumnes volen que s'equipari la despesa en educació amb la mitjana europea

>Pares d'alumnes volen que s'equipari la despesa en educació amb la mitjana europea

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.