| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dijous, 29 de novembre de 2001
>

El conseller reafirma que els col·lectors de la depuradora de Pineda passaran per la riera

La plataforma Salvem la Vall de la Riera ha organitzat per diumenge un acte festiu i reivindicatiu

MONTSE MARTÍNEZ . Pineda de Mar
El conseller Felip Puig va reiterar fa uns dies, abans de deixar el Departament de Medi Ambient per reincorporar-se al de Política Territorial i Obres Públiques, que els col·lectors de la planta depuradora de l'Alt Maresme passaran per sota la llera de la riera de Pineda de Mar. Felip Puig també va dir, durant una intervenció al Parlament feta a petició d'ERC, que l'estudi d'impacte ambiental que havia demanat Pineda no s'ha fet. Per altra part, la plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda passa a l'acció, i ha convocat per diumenge un acte lúdic i reivindicatiu: una sortida per netejar els marges de la riera.

A instància d'ERC, Felip Puig, fins la setmana passada conseller de Medi Ambient, va respondre fa uns dies al Parlament a un seguit de qüestions relacionades amb el projecte de construcció de la planta depuradora de l'Alt Maresme, que s'ha de fer a Pineda de Mar. Segons Felip Puig, les canonades de la depuradora passaran per sota la llera de la riera de Pineda. Felip Puig va insistir a dir que és l'opció més adequada i que aquesta actuació permetrà recuperar la tipologia de la riera. Segons va dir, es mantindran talussos en terres i amb vegetació, i es milloraran les condicions hidràuliques i la imatge amb una neteja i una renovació de la vegetació. Felip Puig també va reconèixer que l'Agència Catalana de l'Aigua no ha elaborat cap estudi d'impacte ambiental, i va assenyalar que s'està fent «un estudi d'adequació mediambiental de la riera en què es definirà quines han de ser les actuacions complementàries a les ja previstes per al projecte dels col·lectors». L'Ajuntament de Pineda va aprovar per unanimitat la petició que la Generalitat faci un estudi d'impacte ambiental. Aquesta petició va ser traslladada a l'ACA ja fa un mes i mig. Per la seva part, la plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda ha convocat una sortida per a aquest diumenge que tindrà un caràcter doble: serà un acte festiu, però també reivindicatiu. Es proposa fer una neteja dels marges de la riera, entre el pi de can Cànoves i el pont del Diable. L'acte començarà a les deu del matí amb una trobada a la plaça de les Méliès. Des d'allà, i en forma de cercavila, els assistents es dirigiran cap a la riera. Està previst que l'acte acabi a les dues del migdia amb un aperitiu. Amancio García, membre de la plataforma, ha explicat que el trajecte cap a la riera serà una cercavila amb música dels grallers, pancartes i animació. A més de netejar la riera, també s'hi col·locaran cartells amb informació sobre els arbres i les plantes de la zona. «El que farem diumenge és el que hauria de fer l'administració», ha dit Amancio García, que entén que aquest acte és la primera ocasió en què la plataforma posarà a prova el seu poder de convocatòria.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> El conseller reafirma que els col·lectors de la depuradora de Pineda passaran per la riera

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.