| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 30 d'abril de 2024


divendres, 11 de juny de 2004
>

Mor als 61 anys l'exregidor socialista a Girona i actual gerent de TMG, Joan Maria Gelada

També havia presidit el Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics durant 14 anys

EL PUNT . Girona
L'exregidor del PSC a l'Ajuntament de Girona i expresident del Col·legi d'Aparelladors Joan Maria Gelada Casellas va morir ahir als 61 anys. Professionalment, Gelada era fins ara el gerent de l'empresa de transport públic de Girona i havia estat vinculat al món cultural i associatiu de la ciutat, participant en l'escoltisme i l'associació cinematogràfica de Girona, una de les seves grans passions. La missa per l'enterrament se celebrarà demà al matí a l'església de Sant Salvador.


+ Joan Maria Gelada, en una fotografia de finals dels noranta, amb la Catedral de fons.  Foto: EL PUNT.
Joan Maria Gelada ha tingut una llarga trajectòria lligada tant a la vida política com social i cultural de la ciutat de Girona. Nascut a Girona, va estudiar al Grup Escolar Bruguera i el batxillerat a l'Institut. El 1971 va entrar a la junta del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de la ciutat, i dos anys després va ser-ne escollit president. Va ocupar el càrrec durant catorze anys, fins al 1987. Durant la seva presidència, es va traslladar la seu del Col·legi a la Casa de la Punxa, que es va haver de recuperar notablement, i també es va crear el laboratori d'assaig, que més endavant es convertiria en el Centre d'Estudis de la Construcció i Anàlisi de Materials (CECAM), organisme del qual encara formava part com a conseller delegat del consell d'administració. Militant de Convergència Socialista, primer, i del Partit dels Socialistes de Catalunya després, va entrar en política municipal l'any 1983, com a número dos del llavors alcalde, Joaquim Nadal. Va fer-se càrrec de les àrees d'Urbanisme i d'Ordenació de la Ciutat i Serveis Urbans. Gelada, juntament amb Nadal, van ser els principals artífexs del pla general de l'època. Va estar a l'Ajuntament durant dos mandats i va deixar-lo després de les eleccions del 1991. També havia estat secretari local de Girona del PSC i professor de la Universitat de Girona. Havia format part del consell d'administració del llavors Punt Diari, des de la seva creació fins al 1981. Posteriorment va entrar al consell editorial, fins al 1984. A principis dels noranta va ser nomenat gerent de l'empresa Transports Municipals del Gironès (TMG), càrrec que a hores d'ara encara mantenia. No obstant, la seva vinculació amb entitats i moviments socials i culturals de la ciutat ha estat molt àmplia. L'enterrament de Joan Maria Gelada serà dissabte, a les onze del matí, a l'església de Sant Salvador de Girona.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Un ciutadà compromès, actiu i catalanista

> És i ha de ser un referent professional

> Mor l'antic regidor del PSC a Girona Joan Maria Gelada

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.