| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 d'abril de 2024


dissabte, 27 de desembre de 2003
>

L'Estat destina 565.000 euros a reparar danys dels temporals

El Consell de Ministres va autoritzar ahir les inversions

EFE / EL PUNT .
El Consell de Ministres va aprovar ahir una inversió de 565.000 euros per a obres d'emergència en diferents punts del litoral gironí que van resultar danyats pels temporals de la tardor passada. En el mateix paquet d'actuacions, el Consell de Ministres va aprovar també inversions per reparar els danys de la llevantada a les costes de Barcelona, Tarragona, València i Alacant. En total la quantitat invertida és de 4,8 milions d'euros.


+ El passeig marítim de Blanes va quedar ben malmès pel temporal de l'octubre.  Foto: LAURA JUANOLA.
Les inversions acordades ahir han de servir per arreglar els danys ocasionats pel temporal del mes d'octubre al passeig de s'Abanell de Blanes, que va quedar totalment arrencat. La inversió de l'Estat per al passeig de Blanes és de 350.000 euros, segons ja va anunciar el secretari d'estat de Costes en una visita que va fer a Blanes el mes de novembre, però l'Ajuntament va considerar que l'obra era de màxima emergència i, mentre esperava que l'Estat fes la seva aportació, va aprovar la inversió de 85.000 euros per aconseguir fer-lo transitable. Les obres consistiran a enderrocar un mur malmès, reforçar l'escullera i fer-ne una de subterrània. El Consell de Ministres també va aprovar ahir una inversió de 15.000 euros per reparar els desperfectes, de menys envergadura, que el temporal de l'octubre va ocasionar a Castell-Platja d'Aro, Sant Antoni de Calonge, Lloret de Mar i l'Estartit. Els altres 200.000 euros que l'Estat invertirà a les comarques gironines serviran per reparar els danys ocasionats pel temporal de principi de desembre, que va afectar sobretot l'Escala i Sant Antoni de Calonge. En aquestes dues poblacions és previst protegir les dunes, netejar les platges i restaurar el paviment. Pel que fa al Maresme, una comarca sempre molt castigada pels temporals marítims, el Consell de Ministres va acordar ahir invertir 1.470.000 euros per reparar els danys al passeig marítim de Pineda de Mar, on la llevantada va malmetre uns 150 metres del passeig i bona part del mobiliari urbà. També hi ha inversions d'urgència que pugen a 275.000 euros per reparar els danys ocasionats als passejos i platges de Torredembarra (Tarragonès) i Deltebre (Baix Ebre). 1.875.000 euros més es destinaran a les platges i passeigs marítims dels municipis valencians de la Pobla de Farnals, el Puig, Sagunt, Piles de Mar i Bellreguard, afectats també pels temporals de la tardor passada, que aquest any han estat especialment virulents a les zones costaneres. A Al acant, l'Estat hi ha destinat una inversió de 330.000 euros.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> El Consell de Ministres aprova destinar 565.000 euros a reparar els danys dels temporals

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.