| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


dimarts, 23 de desembre de 2003
>

La tèrmica de Cubelles realitzarà millores per reduir la contaminació

El canvi de combustible és un dels compromisos de l'empresa

MÍRIAM DE LAMO . Cubelles
La Central Tèrmica de Cubelles realitzarà millores tècniques per evitar al màxim la contaminació ambiental els propers mesos. L'empresa s'ha compromès amb el govern municipal a substituir el gas pel gasoil amb la intenció de perjudicar menys l'entorn.


+ Imatge de la central tèrmica de Cubelles.  Foto: FdG / CARLES CASTRO
La reunió entre govern (Entesa per Cubelles-PSC-Iniciativa per Cubelles-ERC) i la Central Tèrmica han servit perquè l'empresa es comprometi a realitzar canvis que perjudiquin el mínim el medi ambient. Entre les millores, destaca l'ús de gas en lloc de gasoil com a combustible. «El gas contamina molt menys», assegura la regidora de medi Ambient de Cubelles, Maria Lluïsa Romero. No obstant això, la central disposa del permís per utilitzar tant un combustible com l'altre. «Tot i això, l'empresa ens ha assegurat que a partir d'ara farà més ús del gas», destaca Romero. L'empresa també «permetrà» que els veïns de la zona cobreixin les bombes que utilitza, per tal d'evitar els sorolls que produeix al sector. El departament de Medi Ambient és l'encarregat de controlar els nivells de contaminació de la central, que, segons l'Ajuntament, «no sobrepassen els límits establerts». Les queixes veïnals, però, es centren en la pols que cobreix tots els cotxes estacionats als voltants de l'empresa, envoltada de pisos, els sorolls, i el fet que s'esperi fins a la nit per cremar més gasoil. Des de la Central s'assegura que no hi ha tanta pols pel funcionament de la Tèrmica com pels escassos metres que uneixen la zona amb la carretera general que travessa el municipi. L'administració local assegura que vigilarà de prop que l'empresa segueixi ajustant-se a la normativa. Tenint en compte que l'empresa «té llicència per seguir funcionant» -que concedeix la Direcció General d'Energia, que depèn del govern de l'Estat espanyol-, l'Ajuntament deixa clar que és necessari mantenir «certa cordialitat» per «aconseguir les màximes millores possibles». «L'empresa vol tenir unes bones relacions amb els veïns», sosté la regidora de Medi Ambient. De moment, els voltants de la Central Tèrmica segueixen creixent pel que fa a habitatges. L'empresa també col·labora en la futura construcció del port esportiu de Cubelles, cedint els metres de costa dels quals disposa per po der posar en marxa la instal·lació marítima més important del municipi.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Impacte ambiental

> La tèrmica de Cubelles es compromet a fer millores per reduir la contaminació

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.