| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


dimecres, 17 de desembre de 2003
>

L'Ajuntament de Figueres impedeix un acte després de saber que el feia una secta

La xerrada, programada a la biblioteca, primer es va autoritzar i a última hora «de mutu acord» es va suspendre

JOSEP PUIGBERT . Figueres
L'Ajuntament de Figueres va forçar la suspensió d'una xerrada que tenia previst fer ahir al vespre a la biblioteca Fages de Climent un grup anomenat Fundació Elan Vital, en tenir coneixement que està considerat com una secta per entitats que segueixen aquest tema i per institucions com ara el Parlament francès o el belga. Aquest grup havia demanat la sala d'actes -ja hi havia fet altres xerrades- i se li va concedir, però a l'Ajuntament li va arribar informació que «utilitza tècniques de manipulació psicològica» i, després de parlar amb els organitzadors ahir a la tarda, es va optar, de mutu acord, suspendre l'acte.

Els organismes que lluiten contra les sectes consideren la Fundació Elan Vital com els successors directes de la Llum de la Missió Divina, que estava considerada una secta molt perillosa i que va ser especialment activa fa tres dècades. Aquesta fundació organitza actes i conferències a diferents ciutats de l'Estat «per difondre un missatge de pau i satisfacció interior per a totes les persones», i gairebé sempre utilitza espais cedits pels ajuntaments. A Figueres, aquests últims mesos, ja havia fet dos actes a la sala d'actes de la biblioteca i va tornar a demanar l'autorització per fer una videoconferència ahir al vespre. En principi se li va cedir l'espai perquè està registrada legalment, però dilluns a la tarda responsables de l'Associació d'Atenció i Investigació a les Socioaddiccions i d'Atenció i Investigació sobre les Sectes (AIS) -entitat que té un conveni amb la Generalitat- van alertar l'Ajuntament que la Fundació Elan Vital estava considerada «una secta de manipulació psicològica» i que, tot i que jurídicament no se li podia denegar la sala, sí que hi havia criteris «estètics i de consciència» per fer-ho. Ahir al matí van arribar més informacions sobre el grup al gabinet d'alcaldia i, després de considerar-ho, es va optar per parlar amb els organitzadors. «Fins ara, aquest grup havia fet alguns actes a la biblioteca i l'Ajuntament no havia tingut cap queixa o alerta sobre aquesta entitat, però ara han arribat informacions, en certa manera contradictòries, i de mutu acord amb els organitzadors s'ha establert la suspensió de la reunió», van manifestar fonts municipals. La xerrada estava anunciada en fotocòpies, repartides per alguns establiments de la ciutat, amb l'enunciat: Coneixes algun mètode pràctic per sentir-te satisfet?, a la part superior. Al mig del cartell, hi havia escrit: El Coneixement, i a sota d'aquesta paraula, l'autor de la videoconferència: Prew Rawat -Maharaji-, que és el principal responsable de la Fundació Elan V ital. En el paper també s'anunciava el lloc i l'hora i diferents planes web del grup i, a la part inferior, s'esmentava la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres i es reproduïa l'anagrama.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Manipulació psicològica

> L'Ajuntament de Figueres impedeix un acte després de saber que el feia una secta

> L'Ajuntament de Figueres suspèn una xerrada en assabentar-se que era d'una secta

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.