| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 19 de maig de 2024


dimecres, 15 d'octubre de 2003
>

Les Fires de Girona fan un esforç per defugir el centralisme i s'obren a altres barris

La principal novetat es produeix al parc del Migdia, que serà l'escenari, durant quatre nits, de concerts de «rhythm and blues»

La programació manté els actes tradicionals però s'hi incorporen un gran nombre d'activitats, fins arribar a més de 300

EL PUNT . Girona
Fidels a la tradició però amb una clara voluntat d'obrir, a poc a poc, la festa a tots els barris de la ciutat tot i que el centre continua essent el catalitzador. Aquesta és, en resum, la filosofia de les Fires de Sant Narcís de Girona que comencen el dia 24 d'octubre amb el pregó de Ràdio Girona i acaben el 2 de novembre amb el castell de focs. 317 actes i 46 exposicions durant deu dies en què els concerts de R&B al parc del Migdia s'erigeixen com la principal novetat. No obstant, n'hi ha d'altres, com la incorporació de nous espais per als espectacles infantils o un espectacle pirotècnic propi per a les barraques de la Copa. Més actes impliquen més pressupost: més de 500.000 euros.

Un bon programa. Així van definir la programació de Fires d'aquest any l'alcaldessa, Anna Pagans, i el regidor de Cultura, Àlex Sàez, en la presentació que es va fer ahir. D'actes, n'hi ha més que mai, i l'opció que s'ha pres és molt clara. S'han mantingut els actes tradicionals. Aquells que funcionen bé i que, per tant, no cal tocar, com ara el correfoc, els gegants, el pregó, els castellers o els focs d'artifici. Però també s'aposta per donar una nova orientació a les Fires que va en dues direccions. D'una banda, oferir novetats. N'hi ha força, i la més destacada són els concerts de rhythm and blues que es portaran a terme al parc del Migdia [vegeu la plana 5]. De l'altra, intentar que l'esperit de Fires se senti a com més barris millor i no únicament al centre o el Barri Vell, tot i que aquestes zones continuen concentrant l'activitat. És en aquest context que es faran actes (sobretot per als més petits) a llocs com el centre cívic del pla de Palau, el del Pont Major o el parc del Migdia. «La idea és que les Fires s'estenguin i que, a poc a poc, arribin a tots els barris», va dir Sàez. Unes altres novetats són el trasllat a La Mercè del concert de Fires que es feia a Sant Domènec, que aquest any es farà dos cops, una simultània de companyies de circ en quatre espais de la ciutat o un espectacle pirotècnic propi al recinte de la Copa, que manté la distribució de les barraques que va estrenar l'any passat.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> FIRES DE GIRONA 2003

> EL PROGRAMA

> El parc del Migdia s'estrena com a alternativa «adulta» a la Copa, amb quatre concerts

> Un cartell colorista.

> 25 colles geganteres.

> 317 actes programats.

> 70 anys de Ràdio Girona.

> L'edició d'aquest any de les Fires de Girona s'obrirà més als barris

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.