| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 5 de maig de 2024


dilluns, 29 de setembre de 2003
>

Terrània mostra la ceràmica més creativa de 37 catalans i europeus a Montblanc

El 1r Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc tanca tres dies dedicats a l'art del fang

CINTA OLIVAN . Montblanc
La terra va prendre aquest cap de setmana formes i colors creatives, originals i sovint màgiques i impensables al primer Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc. Una mostra única en terres catalanes, que beu de les fires europees i que té la particularitat d'apostar pel nivell i per la representació internacional a l'hora que combina la mostra i la compravenda amb una programació d'activitats per la canalla i pels vistants perquè entenguin i visquin més de prop el món de la ceràmica. Segons els organitzadors, aquesta primera experiència de Terrània té el futur assegurat ja que ha estat un èxit.


+ L'antiga església de Sant Francesc va acollir els 37 expositors i ahir no va parar de rebre visitants. Els nens van participar en un taller de modelatge.  Foto: ABRAHAM SEBASTIÀ.


«És un món molt ampli on es barregen moltes tècniques, temperatures, materials... i és quan s'entén que agrada de veritat», explica Llorenç Pla, un dels ceramistes instal·lats a Montblanc que ha impulsat la idea del festival. Segons Llorenç Pla, «l'objectiu és acostar el ceramista al públic». Fa uns tres anys van començar a obrir tallers de ceramistes a Montblanc fins que actualment hi ha cinc artistes que treballen aquest material, amb estils ben diferents. D'aquest sector en creixement, al poble va néixer la idea de fer un festival a l'estil dels que s'organitzen en molts països d'Europa, que aposti per la qualitat i la representació internacional. Així, en el primer festival hi han participat 37 artistes: 18 catalans, 2 belgues, 8 francesos, 7 anglesos i 2 holandesos. Entre els catalans, hi han participat els cinc ceramistes de Montblanc: Natàlia Farré, amb unes estilitzades i expressives figures d'infants; Marga Gras, que del fang crea personatges fantàstics i bolets lluminosos; els recipients amb formes circulars de Jaume Julià; Llorenç Pla, amb figures humanes i objectes de gust ètnic, i els volums sinuosos de Jordi Tapias. L'alcalde de Montblanc, Carles Carreras, també va celebrar ahir aquesta iniciativa. Va destacar que «trenca amb la clàssica fira de la comarca» i que ara «l'objectiu és consolidar-la i créixer en qualitat més que no pas en quantitat». L'església de Sant Francesc estava ahir plena de gom a gom i l'urna on tots aquells que gastaven més de vint euros en ceràmica dipositaven la butlleta per un sorteig també era ben plena. Però a més de la mostra, les activitats per a la canalla, com el modelatge de fang, un taller de màscares o l'espectacle de titelles van gaudir d'una elevada participació. Fet que garanteix continuïtat a Terrània.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> L'art dels menuts en un forn de tres metres

> tanca amb èxit el I Festival Internacional de Ceràmica Terrània

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.