| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 26 d'abril de 2024


dilluns, 29 d'octubre de 2001
>

Fires, quines Fires?

la crònica de fires

JORDI SOLER .

+ Aliens a l'excès que es viu més avall, aquests visitants tardorals prenen tranquil·lament el sol a la plaça dels Apòstols.  Foto: J. SOLER.
No tota la gent que visita Girona aquests dies ho fa a causa de la festa gran, i molts dels que es presenten sense saber que estem de celebració i disbauxa es queden fins i tot estranyats de tanta fressa, tant de fum i tant de rebombori. A més, se'ls fa difícil trobar aparcament, cosa, d'altra banda, força normal durant la resta de l'any, i segons en quin indret s'allotgin, pot ser que el sarau no els deixi dormir (això és un pèl hipotètic, ja ho sé, però, a veure, tampoc seria tan incoherent). Aleshores, què fa una persona quan arriba a una ciutat històrica i monumental, de pètria i circumspecta fesomia, i descobreix que allò és can seixanta? Als qui entren a la ciutat per qualsevol dels seus accessos, se'ls subministra la deguda informació? Hi ha algú repartint fulletons que expliquin els ets i els uts d'aquella inesperada cràpula? Estan preparats anímicament, els forasters, per suportar l'impacte psicosomàtic que els poden representar les Fires i Festes de Sant Narcís? Hi ha aiguanaf per a tothom? És clar, nosaltres hi estem molt fets, a tot aquest assumpte, i res del que ocorre ni ens intimida ni ens pertorba perquè som veterans de xeflis, cridòria i empudegaments? Entrem a la Devesa disposats a suportar el que sigui, i en sortim amb els timpans fets miques, la pituitària desactivada i les sabates enfangades, però és igual. A més, les atraccions no són precisament barates, i el menjar i el traguejar ens pot costar un ull de la cara, amb absoluta independència de la qualitat intrínseca dels mams i les pitances, i de com ens quedi l'organisme després d'un, d'altra banda comprensible, abús gastronòmic. Mentrestant, els turistes accidentals, els passavolants fortuïts i els educats grups de persones grans que ens porta l'Inserso, poden donar gràcies a Déu si troben taula en algun dels múltiples restauranst, tots ells prou recomanables, de Girona. Perquè moltíssimes de les persones de fora que ens envaeixen aquests dies sí que ho fan perquè són Fires, i, igual que nosaltres, els gironins, estan curats d'espants. En realitat, són visites assídues, tanmateix impenitents; fa molts anys que vénen a la festa i saben el pa que s'hi dóna. Especialment el dia de Tots Sants, en què mig Catalunya, des que va entrar en funcionament l'eix transversal, se cita a casa nostra perquè no se li acut anar enlloc més. I mira que n'hi arriba a haver, de coses, per aquí fora!.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> La Copa, plena a vessar.

> Nou detinguts per aldarulls a la Copa arran de la identificació d'un traficant

> Barret de diari i llegint el diari.

> Sabeu què vol dir fer pinya?

> Missa, concert i havaneres

> Girona. Fires, quines Fires?

> «Tot Lloll»Molta «Lloll», però potser no tota

> Els Marrecs fan el seu primer castell de vuit

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.