| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024


dissabte, 2 d'agost de 2003
>

Peláez (PP) acusa l'alcalde de Pineda de «negligència» durant l'avaria de l'emissari

Diu que es va trigar tres dies a tancar la platja afectada i Morell defensa que es va actuar amb responsabilitat

MONTSE MARTÍNEZ . Pineda de Mar
Norbert Peláez, portaveu del PP de Pineda de Mar, va acusar en el ple de dijous el seu exsoci, l'alcalde, Joan Morell (CiU), d'haver comès «negligència» en l'episodi del trencament de l'emissari de la decantadora. Segons va exposar Peláez, es va trigar tres dies a prendre la decisió de tancar al bany la platja afectada per l'avaria. El popular va acusar Morell d'haver «pensat més en els interessos turístics que en la salut dels veïns». Va demanar també explicacions del projecte de la depuradora, del qual va dir que «fins ara només s'ha venut fum». Morell va defensar que s'ha actuat amb «responsabilitat i en coordinació».


+ Peláez, a l'extrem esquerre de la foto, i Morell, al dret, durant el ple de dijous a la Fundació Tharrats.  Foto: M.M.
En la seva nova faceta de cap de l'oposició, el portaveu del PP va renyar el nou govern per la seva actuació en l'avaria de l'emissari. Primer va demanar una explicació detallada del que havia passat i després es va queixar que l'oposició no hagi estat informada de l'avaria ni de les tasques de reparació. També va criticar que no s'hagués informat la població des del primer moment i que no s'hagués fet un ban. Va afirmar que Morell havia comès «o indecisió o una decisió equivocada» en no tancar la platja afectada per l'avaria fins dilluns quan l'avaria es va detectar divendres. El conservador va apuntar que durant tres dies la platja va restar oberta als banyistes quan s'abocaven 25.000 metres cúbics de porqueria al dia. Va assegurar que el govern «ha pensat més en els interessos turístics que en la salut del veïns». Norbert Peláez va reclamar l'obra de la depuradora i va exigir que les obres comencin ja. L'alcalde de Pineda va defensar l'actuació del govern i va assegurar que s'havia pres la decisió de tancar la platja per precaució i sabent que perjudicava els interessos turístics del municipi. Va demanar disculpes per no haver informat personalment a l'oposició. Va assegurar haver seguit molt de prop tot el procés i que es va actuar des del primer moment en coordinació amb la resta d'administracions implicades. L'alcalde va apuntar de fer una reunió amb els tècnics perquè expliquin les actuacions que s'han seguit i en aquest sentit, va retreure Peláez que parlava sense tenir tota la informació. Morell va recordar que les obres de la depuradora començaran l'1 de setembre i va reprovar l'actitud de Peláez. L'alcalde, però, no va donar cap resposta al fet que l'avaria es produís divendres 18 de juliol i la platja es tanqués dilluns.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Repassada a Urbanisme

> LES FRASES

> El PP de Pineda acusa l'alcalde de negligència

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.