| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


dimecres, 23 de juliol de 2003
>

Una avaria en l'emissari d'aigües brutes obliga a prohibir el bany a la platja, a Pineda

El trencament del tub de la decantadora de l'Alt Maresme fa que l'aigua residual s'escampi a 15 metres de la sorra

El mal estat de la mar retarda els treballs de reparació, mentre la Generalitat controla cada dia l'estat de l'aigua

MONTSERRAT MARTÍNEZ . Pineda de Mar
El tram de platja de Pineda de Mar, entre el límit amb Santa Susanna i el Club Nàutic, està tancat al bany i senyalitzat amb bandera vermella, perquè l'emissari submarí de la planta decantadora s'ha trencat. Tècnics especialitzats intenten reparar l'avaria, que provoca que les aigües brutes tractades mínimament a la decantadora, s'escampin pel mar a només quinze metres de la platja. L'alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), va explicar ahir que s'ha decidit tancar aquesta zona afectada com a mesura de precaució. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) del Departament de Medi Ambient fa aquests dies un seguiment exhaustiu de la qualitat de l'aigua.


+ La bandera vermella onejava ahir a tota la platja com a mesura de precaució.  Foto: QUIM PUIG.
L'emissari s'ha trencat a uns quinze metres de la platja. L'esquerda provoca que les aigües residuals, que s'envien un quilòmetre endins del mar des de la planta decantadora, s'escampin a només quinze metres de la platja. Segons el Consell Comarcal del Maresme, que és qui gestiona la planta d'aigües residuals de Pineda, Calella, Malgrat, Palafolls i Santa Susanna, aquesta avaria es va produir divendres passat per l'efecte de les onades i que des de llavors s'intenta arreglar. En una nota de premsa, el Consell també va informar ahir que el mal estat de la mar impedeix fer els treballs submarins per reparar l'emissari. L'alcalde pinedenc, Joan Morell (CiU), confirmava ahir a la tarda aquesta dificultat per arranjar la canonada. Morell va apuntar que dilluns a la tarda l'Ajuntament va tenir constància a través de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de l'avaria. La zona afectada, el tram comprès entre el límit amb Santa Susanna i el Club Nàutic, està tancada al bany i senyalitzada amb bandera vermella. L'alcalde també va manifestar que aquesta mateixa bandera onejava ahir a tota la platja de la costa pinedenca com a recomanació. Joan Morell va detallar que fa temps, amb les tempestes, part de l'emissari va quedar al descobert, però que tant el Consell com l'ACA van decidir de no soterrar-lo -que és com ha d'estar- fins passat l'estiu. Fa dies també es va produir una altra esquerda, que segons Morell, es va reparar de seguida. L'alcalde es va mostrar ahir al vespre confiat que ben aviat es pugui solucionar el problema. El regidor de Medi Ambient, Francisco Castro (PSC), va coincidir amb l'alcalde a dir que s'ha pres la decisió de tancar aquesta zona als banyistes com a mesura de precaució. L'Agència Catalana de l'Aigua del Departament de Medi Ambient de la Generalitat va informar ahir que cada dia es fan analítiques per fer un seguiment exhaustiu de les aigües a la costa de Pineda. S'han fet uns cultius, que encara trigaran una set mana a donar el resultat. L'ACA, que assegura que l'avaria es va produir diumenge al vespre, comparteix la decisió de tancar aquesta zona de platja als banyistes.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Les obres de la depuradora, al setembre

> La decantadora, tractament de mínims

> Prohibeixen el bany en una part de la platja de Pineda

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.