| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dilluns, 19 de maig de 2003
>

David Tomás és tercer en «extrem» en la primera prova de l'estatal de velocitat

Josep Sardà va acabar quart després d'ocupar la primera posició durant les primeres nou voltes

MOTOR

JORDI GARCIA . Montmeló
Els tres pilots maresmencs van aconseguir puntuar en la primera prova de l'estatal de velocitat en la categoria de fórmula extrem . El mataroní David Tomás va ocupar la tercera plaça final i va pujar al podi per primera vegada aquesta temporada. Per la seva banda, Josep Sardà va manar amb autoritat durant la primera meitat de la cursa, però una petita errada va fer-lo acabar en la quarta posició final. Finalment, Guim Roda va acabar en la tretzena posició després de patir unes molèsties a l'avantbraç dret des del principi de la cursa que li van fer impossible estar més endavant.


+ David Tomás, acompanyat del seu fill, al tercer lloc del podi del circuit de Catalunya  Foto: JORDI GARCIA
El pilot mataroní David Tomás (Repsol Moto Sport Racing) va acabar tercer en la categoria de fórmula extrem del CEV, per sota del seu company d'equip Oriol Fernández i de David De Gea, primer i segon respectivament. Tomás, amb aquest resultat, es col·loca tercer del campionat, després de completar la primera de les set proves que el formen. El pilot de Suzuki va protagonitzar una espectacular sortida i passava en la cinquena posició després de la primera volta -tot i sortir des de la tretzena-. Des d'aquesta cinquena plaça, el de Mataró va protagonitzar una progressiva remuntada que el va portar fins a la tercera posició per sota de De Gea, a set voltes del final -sobre un total de setze-. Tomás no va voler, tot i tenir-ho a l'abast, arriscar-se a caure per lluitar amb De Gea en aquest tram final, ja que no se sentia al cent per cent a causa d'un constipat i alguns marejos que va arrossegar durant tot el cap de setmana. Així, doncs, David Tomás acabava pujant al tercer graó del podi. Si David Tomás va ser la cara feliç del cap de setmana, Josep Sardà (Stile Moto) no estava tant content, tot i la quarta posició aconseguida. El de Premià va ser el més ràpid del cap de setmana i sortia des de la primera posició de la graella de sortida. Sardà -que també porta una Suzuki- va sortir com un llampec i va anar distantciant-se progressivament de la resta de corredors fins tenir una renda de 4 segons a la desena volta. Va ser en aquesta volta quan un petit error -la moto se li va quedar en punt mort i va estar a punt de caure- va portar-lo fins a la sisena posició. Quan faltaven sis voltes, Sardà no es va donar per vençut i va remuntar fins a la quarta posició final. El menys beneficiat dels maresmencs al llarg del cap de setmana va ser el mataroní Guim Roda (Team Procurve), que sortint des de la divuitena posició va acabar tretzè. Roda no va poder comptar amb totes les peces de la moto fins divendres i aquest va ser un desavantatge contra el qual va lluitar al llarg de la classificació. El de Mataró va passar la primera volta en la quinzena posició i de mica en mica va anar perdent llocs fins arribar a ser dinovè -unes molèsties a causa d'una sobrecàrrega a l'avantbraç dret no li permetien frenar amb comoditat-. Tot i així, Roda va lluitar contra aquests problemes i va aconseguir continuar en cursa i beneficiar-se de les caigudes d'altres pilots per acabar en la tretzena posició.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> LES FRASES

> David Tomàs acaba tercer en la primera cursa de l'estatal de velocitat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.