| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 16 d'abril de 2024


dimecres, 10 d'octubre de 2001
>

La Generalitat incorpora la reutilització de l'aigua a la futura depuradora de l'Alt Maresme

L'Ajuntament aprova per consens demanar més garanties per Pineda i la plataforma entén que l'emplaçament no és el correcte

MONTSE MARTÍNEZ . Pineda de Mar
L'Agència Catalana de l'Aigua s'ha compromès per escrit a incloure el tractament terciari a la depuradora de l'Alt Maresme que s'ha de fer a Pineda. Així ho va anunciar l'alcalde, Joan Morell (CiU), en el ple extraordinari de dilluns, en què es va debatre el projecte de la depuradora, a petició del PSC. El govern de CiU i el PP va votar a favor dels punts presentats pels socialistes i així, l'Ajuntament en ple demana que es faci un estudi sobre l'estat de la riera i de quin tractament fer-hi, l'encàrrec d'un estudi d'impacte ambiental dels col·lectors i un de traçats alternatius. La plataforma Salvem la Vall de la Riera defensa que l'antiga pedrera no és el millor emplaçament, alhora que demanen als polítics que estiguin pendents del que s'hi faci.


+ D'esquerra a dreta, Fillat (PSC), Castro (PSC), Morell (CiU), Peláez (PP) i Fàbregas (CiU), que després del ple van seure per escoltar alguns dels components de la plataforma.  Foto: MONTSE MARTÍNEZ.
El debat sobre el projecte de la depuradora va ser més una qüestió de formes que de fons. El PSC, que havia forçat la convocatòria d'aquest ple, va exposar el reguitzell dels fets que van precedir el ple. També van detallar els punts que segons el seu parer són bàsics perquè l'Ajuntament es posicioni formalment sobre el projecte i, sobretot, que han d'aconseguir que l'impacte de l'obra sobre el territori sigui mínim. El portaveu socialista, Josep Lluís Fillat, va manifestar que és la primera vegada que el seu grup, fent ús d'aquest dret, demana un ple extraordinari. D'aquesta manera Fillat va voler posar de relleu la preocupació del PSC per les repercussions que la planta depuradora pot tenir sobre el municipi. També va insistir en la necessitat de debatre aquest projecte en un escenari públic, alhora que va retreure al govern de CiU i el PP no haver demostrat gaire interès a fer-lo. El regidor socialista, Santiago Macip, va insistir en les afirmacions de Fillat, alhora que va dir que el tractament terciari és bàsic i que el govern no l'havia demanat. Aquest punt va ser desmuntat per l'alcalde que va ensenyar un paper que deia que el govern ho havia demanat al juny. Tot i això, Macip va afegir que si s'havia demanat havia estat per la pressió que s'havia exercit. El socialista també va oferir ajuda al govern per pressionar davant el govern català i obtenir les condicions que es van aprovar per unanimitat en el ple extraordinari. D'aquesta manera, tots els grups van demanar la redacció d'un informe sobre la situació actual de la riera que a més inclogui recomanacions sobre el que es pot fer en aquest espai natural; l'encàrrec d'un estudi de l'impacte mediambiental que tindrà la instal·lació dels col·lectors, així com un estudi de traçats alternatius del pas de les canonades. També es va aprovar demanar la implantació del tractament terciari i l'estudi de viabilitat de l'aprofitament de les aigües depurades. En aquest punt, l'alcalde va assegurar amb un paper a la mà que la Generalitat s'ha compromès a incloure aquest tractament terciari en el projecte i a més, aconseguir que les aigües depurades puguin ser reutilitzades per altres municipis. El recentrament del debat Després del ple, la plataforma Salvem la Vall de la Riera de Pineda va demanar intervenir. Diferents compoments del moviment ciutadà van insistir a dir que l'estudi d'impacte mediambiental entén que el millor lloc per fer-hi la depuradora és el terrenys del costat de l'actual decantadora, a primera línia de mar en lloc de l'antiga pedrera de Montpalau. La plataforma va retreure als polítics que no acceptin aquest emplaçament, ecològicament més sostenible, per motius urbanístics i turístics. La plataforma va defensar la necessitat de fer la depuradora, alhora que va pressionar perquè els polítics vetllin perquè l'obra sigui respectuosa amb el territori, amb la riera i el seu entorn i aconseguir les mesures aprovades en el ple.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Façana marítima neta i oberta al mar

>

>

> L'aigua que es tracti a la futura depuradora de l'Alt Maresme es podrà reutilitzar

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.